Salasanan resetointi ja unohtunut salasana

Salasanasi vaatii resetointia, jos et ole vaihtanut salasanaasi määräaikaan mennessä. Salasana on voimassa 730 päivää, jonka jälkeen se tulee vaihtaa tai käyttäjätunnuksesi lukkiutuu automaattisesti.

Voit resetoida salasanasi tai vaihtaa unohtuneen salasanan joko itsepalveluna osoitteessa: https://salasana.aalto.fi tai käydä henkilökohtaisesti Aalto-yliopiston IT-palvelun asiakaspalvelussa.

Salasanan vaihtaminen https://salasana.aalto.fi

Salasanan voi vaihtaa vain kerran 24 tunnin aikana.

Itsepalvelu

1. Kirjaudu osoitteeseen: https://salasana.aalto.fi
  2. Valitse Login.
  3. Tunnistaudu palveluun mobiilivarmenteella, pankkitunnuksilla tai poliisin myöntämällä sirullisella henkilökortilla tai HR- tai opintotietojärjestelmään tallennetun henkilökohtaisen sähköpostiosoitteen ja henkilökohtaisen puhelinnumeron avulla.
  4. Tunnistautumisen jälkeen sinut siirretään itsepalveluportaaliin.
  5. Valitse Reset password.
  6. Valitse oma käyttäjätilisi ja klikkaa Next.
  7. Kirjoita uusi salasana New Password -kenttään. Varmista salasana kirjoittamalla se uudestaan Repeat the password -kenttään. Huom! Voit tarkistaa salasanan vaatimukset klikkaamalla Password requirements.
  8. Klikkaa Next.
  9. Salasanasi on vaihdettu kun näet tämän tekstin Success The changes have been successfully saved.
  10. Voit kirjautua ulos palvelusta valitsemalla Henkilö kuvakkeen ja sitten Log Off .

HUOM! Aallon Mac-työasemat

Mikäli vaihdat salanan itsepalveluna (https://salasana.aalto.fi), pitää se erikseen päivittää myös Aalto-Macin avainnippuun (keychain). Ohje alla.

1. Kun olet vaihtanut salasanan itsepalveluna, klikkaa omenasymbolia näytön vasemmasta yläkulmasta.

2. Valitse System Preferences, sen jälkeen Users & Groups, jonka jälkeen Change Password.
  3. Syötä uusi salasana ja tallenna valinta.
  4. Uusi salasana päivittyy nyt myös Keychainin salasanaksi.

Jos käytät Aalto-sähköpostia omalla laitteellasi, esim. puhelimessa, muista päivittää uusi salasanasi sen asetuksiin.

Asiakaspalvelu

Aalto-yliopiston kampuksilla on IT Service Desk, jossa unohtuneen salasanan voi myös vaihtaa. Henkilölisyys varmistetaan kuvallisella henkilökortilla.