Salasanan resetointi ja unohtunut salasana

Salasanasi vaatii resetointia, jos et ole vaihtanut salasanaasi määräaikaan mennessä. Salasana on voimassa 180 päivää, jonka jälkeen se tulee vaihtaa tai käyttäjätunnuksesi lukkiutuu. Voit resetoida salasanasi tai vaihtaa unohtuneen salasanan joko itsepalveluna osoitteessa: https://salasana.aalto.fi tai käydä henkilökohtaisesti Aalto-yliopiston IT-palvelun asiakaspalvelussa.

Salasanan vaihtaminen https://salasana.aalto.fi

Salasanan voi vaihtaa vain kerran 24 tunnin aikana.

Itsepalvelu

1. Kirjaudu osoitteeseen: https://salasana.aalto.fi
  2. Valitse Login.
  3. Tunnistaudu palveluun mobiilivarmenteella, pankkitunnuksilla tai poliisin myöntämällä sirullisella henkilökortilla.
  4. Tunnistautumisen jälkeen hyväksy Aalto-yliopiston käyttöpolitiikka vaitsemalla Yes.
  5. Kirjoita uusi salasana New Password -kenttään. Varmista salasana kirjoittamalla se uudestaan Confim New Password -kenttään. Klikkaa sen jälkeen Change Aalto Password -painiketta. Huom! Oikeassa sarakkeessa on ohje hyvän salasanan muodostamiseen.
  6. Salasanasi on vaihdettu, kun Change Aalto Password -painikkeen yllä lukee vihreällä: Password for user [your account name] has been changed.
  7. Voit kirjautua ulos palvelusta valitsemalla Logout.

HUOM! Aallon Mac-työasemat

Mikäli vaihdat salanan itsepalveluna (https://salasana.aalto.fi), pitää se erikseen päivittää myös Aalto-Macin avainnippuun (keychain). Ohje alla.

1. Kun olet vaihtanut salasanan itsepalveluna, klikkaa omenasymbolia näytön vasemmasta yläkulmasta.

2. Valitse System Preferences, sen jälkeen Users & Groups, jonka jälkeen Change Password.
  3. Syötä uusi salasana ja tallenna valinta.
  4. Uusi salasana päivittyy nyt myös Keychainin salasanaksi.

Jos käytät Aalto-sähköpostia omalla laitteellasi, esim. puhelimessa, muista päivittää uusi salasanasi sen asetuksiin.

Asiakaspalvelu

Aalto-yliopiston kampuksilla on IT Service Desk, jossa unohtuneen salasanan voi myös vaihtaa. Henkilölisyys varmistetaan kuvallisella henkilökortilla.

Katso video