16.4.2019 - Ongelmia Windows 7 -tietokoneiden käynnistyksessä

Windows 7 -tietokoneissa on tällä hetkellä tiedossa oleva ongelma, jonka takia kone ei välttämättä käynnisty kunnolla vaan näyttää jatkavan päivitysten asentamista loputtomiin. Ongelma johtuu viallisesta päivityksestä ja yhtenä korjauksena olemme automatisoineet kyseisen päivityksen poiston. Päivityksen poisto kestää hiukan tavallista kauemmin, jopa 20 minuuttia, joten kannattaa olla kärsivällinen. Poisto tehdään seuraavan uudelleenkäynnistyksen yhteydessä.

31.1.2019 - Aalto-salasanan pituus ja voimassaoloaika muuttuvat 4.2.2019 alkaen

Aalto-yliopiston salasanapolitiikka muuttuu. Muutoksen myötä yliopiston salasanakäytänteet vastaavat paremmin nykysuosituksia. Salasanojen voimassaoloaika pitenee kahteen vuoteen (730 päivää) ja samalla salasanan vähimmäispituus nousee 12 merkkiin. Muutos astuu voimaan, kun käyttäjä vaihtaa salasanansa seuraavan kerran. Salasanan pituus, voimassaoloaika ja muut vaatimukset kuvataan tarkemmin salasanaohjeessa, joka julkaistaan muutoksen yhteydessä. Yhteydenotot servicedesk@aalto.fi

30.1.2019 - Aalto-yliopiston identiteetinhallintajärjestelmä uudistuu

Aalto-yliopiston identiteetinhallintajärjestelmä (IdM) uudistetaan. Uuden järjestelmän ensimmäinen vaihe otetaan käyttöön todennäköisesti helmikuun alkupuolella. Tällöin nykyinen järjestelmä korvataan uudella, ja prosessit käyttäjätunnusten luomisessa ja salasanojen vaihtamisessa muuttuvat.

9.1.2019 - Outlookiin lisätty neuvotteluhuoneita henkilökunnan varattavaksi

Outlookiin on tällä viikolla lisätty lisää neuvotteluhuoneita varattavaksi. Tämä mahdollistaa huoneen varaamisen helposti palaverin varaamisen yhteydessä. Teimme aiheesta myös ohjevideoita, jotka löytyvät tämän linkin kautta https://it.aalto.fi/fi/ohjeet/kokoustilojen-varaaminen-aallossa-outlook-ja-webmail.

26.10.2018 - Päivitetty 7.1. - Uusi HSL-kortti ei toimi vielä kulkukorttina kaikkiin tiloihin- Säilytä vanha korttisi

Uusi HSL-kortti toimii jo Väreessä.   Päivitetty 2.11. - Uusi HSL-kortti ei toimi vielä kulkukorttina Aallossa - Säilytä vanha korttisi Uusi HSL-matkakortti ei toimi vielä kulkukorttina Aalto-yliopiston student hubeihin.   Toiminnan varmistamiseen saattaa mennä joitakin viikkoja. Tiedotamme kun asia on kunnossa.   Jos hankit uuden kortin, älä rekisteröi sitä https://idcard.aalto.fi –sivustolla.

1.10.2018 - VDI avattu julkiseen testaukseen

Aalto IT:n virtuaalinen työpöytä (VDI) on nyt testikäytössä. Sieltä aukeaa Windows 10 ja Ubuntu -työpöytä. Ohjesivu englanniksi https://it.aalto.fi/instructions/aalto-university-virtual-desktop-infrastructure-vdiaaltofi    Kysymykset ja palaute osoitteeseen servicedesk@aalto.fi

16.8.2018 - Office 365 tuo tehoa työhön ja opiskeluun

Aalto-yliopiston opiskelijat ja työntekijät voivat käyttää Microsoftin Office 365 -palveluja (mm. OneDrive, Teams, Office-ohjelmat Word, Excel, PowerPoint, etc.) sekä työ- että kotikoneilla. Office 365 sisältää tarvittavat työkalut työskentelemiseen missä ja milloin tahansa millä tahansa laitteella. Kyseessä on tuttu Office, jota monet ovat käyttäneet jo vuosien ajan, lisättynä tietoturvallisen pilven hyödyillä. Palvelut toimivat Aalto-käyttäjätunnuksella.