Aalto-yliopiston identiteetinhallintajärjestelmä uudistuu

Aalto-yliopiston identiteetinhallintajärjestelmä (IdM) uudistetaan. Uuden järjestelmän ensimmäinen vaihe otetaan käyttöön todennäköisesti helmikuun alkupuolella. Tällöin nykyinen järjestelmä korvataan uudella, ja prosessit käyttäjätunnusten luomisessa ja salasanojen vaihtamisessa muuttuvat.

Käyttäjätunnuksen jo omaavilla näkyvin muutos on salasana.aalto.fi palvelun uudistuminen.  Uudessa palvelussa on mahdollista käyttää itsepalvelua myös ilman suomalaista henkilötunnusta, jolloin tunnistus tehdään Aalto-yliopiston HR- tai opintotietojärjestelmään tallennetun henkilökohtaisen puhelinnumeron tai sähköpostiosoitteen avulla.

Jos salasana vaihdetaan salasana.aalto.fi-palvelussa käyttäen suomalaisia verkkopankkitunnuksia, mobiilivarmennetta tai varmennekorttia, sivusto ohjautuu automaattisesti uuteen portaaliin idm.aalto.fi, jossa voi päivittää myös työyhteystiedot.

Suurin muutos uuden käyttäjätunnuksen saavalle on, että käyttäjälle luodaan digitaalinen identiteetti Aalto-yliopiston HR- tai opintotietojärjestelmään tallennettujen henkilötietojen perusteella, jonka jälkeen henkilökohtaiseen sähköpostiin lähetetään viesti identiteetin aktivoimiseksi. Aktivoinnin voi tehdä vanhalla tai uudella tavalla.

Varsinainen käyttäjätunnus syntyy muutamassa minuutissa onnistuneen aktivoimisen jälkeen.

Uudistuksen toinen vaihe toteutetaan vuoden 2019 aikana. Silloin otetaan käyttöön mm. käyttöoikeuksien hakemiseen ja identiteetin hallintaan liittyviä palveluita.

Käyttöohjeet julkaistaan käyttöönoton yhteydessä Aalto IT Help sivustolla (it.aalto.fi).

Yhteydenotot: IT Service Desk, https://it.aalto.fi/fi/yhteystiedot

IT Service Desk