Verkkolevyn käyttöönotto Macissa

Verkkolevyn käyttö edellyttää yhteyttä ITS:n ylläpidossa olevaan työasemaverkkoon. Käyttö on myös mahdollista langattomasta aalto-verkosta tai VPN-yhteyden yli.

1. Avaa Finder.
  2. Valitse Go ja sen jälkeen Connect To Server... (tai näppäinyhdistelmä cmd + k)
  3. Kirjoita verkkolevyn polku (Server Address) esim. smb://home.org.aalto.fi tai smb://work.org.aalto.fi
connect to server.png

Voit myös luoda polusta pikakuvakkeen esim. suoraan työpöydälle maalaamalla osoiteriville kirjoittamasi osoitteen ja vetämällä tekstin sen jälkeen työpöydälle. Yhteyden voi tämän jälkeen avata tuplaklikkaamalla luotua kuvaketta.