Tulostaminen Aalto-yliopistossa

Tulostaminen Aalto-yliopistossa onnistuu henkilökohtaisen tulostuskortin avulla. Pyri tulostamaan työsi aina kaksipuoleisena sekä hyödynnä sähköistä aineistoa välttääksesi turhaa tulostamista.

Tulostuskiintiöt Opiskelijat: 200 sivua vuosineljänneksessä (mustavalkosivua A4- tai A3-koossa). Työntekijät: 500 sivua vuosineljänneksessä (mustavalko- tai värisivua, A4- tai A3-koossa). Muut (esim. vierailijat): tulostus- ja kopiointioikeus käsitellään tapauskohtaisesti.

Tulostuskortin rekisteröinti

Tulostuskortin rekisteröinti onnistuu PrintingPoint -laitteilla tai henkilökunnan Secureprint -laitteilla.

Jos salasanassasi on erikoismerkki (esim. pilkku (,)), rekisteröinti ei onnistu. Tulostuskortin rekisteröinti onnistuu, kun olet vaihtanut salasanasi osoitteessa: https://salasana.aalto.fi/ tai käymällä IT Service Deskissä.

1. Mene lähimmälle PrintingPoint-laitteelle tai henkilökunnan Secureprint -laitteelle (ks. lista tulostinten sijainneista alla)
  2. Näytä tulostimessa olevalle lukijalle valitsemaasi korttia, jonka haluat rekisteröidä tulostuskortiksi (esim. HSL:n matkakortti, Frank (entinen Lyyra) -opiskelijakortti tai Unigrafian toimipisteistä ostettava erillinen Unigrafian tulostuskortti).
  3. Kirjaudu laitteelle Aalto-tunnuksillasi.
  4. Kyseinen kortti toimii nyt tulostinkorttinasi.

Tulostimien sijainnit (mustavalko- ja väritulostaminen)

Tulostaminen

Kaikki Aalto-yliopiston tulostuslaitteet, joissa on kortinlukija, löytyvät verkosta nimellä SecureprintPS (tai secureprintpcl tai secureprint). Standarditulosteet ovat aina mustavalkoisia.

Tulostamattomat työt häviävät jonosta 8 tunnin kuluttua. PrintingPoint-laite on tulostin, joten nidonta tai muu jälkikäsittely ei ole mahdollista.

1. Valitse tulostusvalikosta SecureprintPS-tulostusjono.
  2. Kun olet tulostanut työsi SecureprintPS-tulostusjonoon, voit noutaa tulosteesi mistä tahansa PrintingPoint -laitteelta.
  3. Näytä tulostuskorttiasi tulostinlaitteelle, jolloin näet omat tulostustyösi listana.
  4. Valitse työt listalta tulostettavat työt ja muuta tarvittaessa asetuksia ennen kuin valitset Print.
  5. Laite tulostaa työsi.
  6. Kirjaudu ulos tulostimelta.

Tulostimien sijainnit (mustavalko- ja väritulostaminen)

Tulostaminen ilman tulostuskorttia

Mikäli tulostuskorttisi ei ole mukana, voit näppäillä Aalto-yliopiston käyttäjätunnuksesi sekä salasanasi tulostimen kosketusnäytölle ja kirjautua sisään. Jos rekisteröit tulostuskortiksi toisen kortin, alkuperäinen tulostuskortti ei enää toimi. Laite hyväksyy ainoastaan yhden aktiivisen kortin tulostuskortiksi.

Mobiilitulostaminen

Aalto-yliopiston henkilökunta ja opiskelijat, joilla on voimassa oleva Aalto-sähköpostitunnus, voivat tulostaa myös mobiilisti. Jos haluat tulostaa työsi mobiililaitteelta, lähetä työsi Aalto-yliopiston sähköpostiosoitteesta viestin liitetiedostona osoitteeseen: mobileprint@aalto.fi.

mobileprint@aalto.fi

1. Kirjaudu Aalto-yliopiston sähköpostiin ja valitse New Email.

2. Liitä tulostettava(t) asiakirja(t) sähköpostiviestin liitteeksi (hyväksytyt tiedostomuodot: .pdf, .doc, .docx, .xls, .xlsx, .jpg, .txt, .ppt tai .pptx.) tai suoraan sähköpostin viestikenttään (valitse tällöin HTML tai Rich text formaatti). Tulostettavien asiakirjojen maksimikoko on 50 MB. Jos liitteitä on useampia, nämä käsitellään erillisinä tulostustöinä.

3. Viestikenttään ei tarvitse kirjoittaa mitään, sillä mahdollinen sähköpostin viesti käsitellään myös erillisenä tulostustyönä.

4. Lähetä sähköpostiviesti liitteineen osoitteeseen mobileprint@aalto.fi, viestin otsikko on vapaavalintainen. 5. Näet mobiililaitteeltasi lähetetyt tulostustyöt tavallisessa turvatulostusjonossasi. Tunnistaudu tulostuskortillasi (HSL, Frank/Lyyra, Unigrafian tulostuskortti) Korttitunnistus-laitteella ja vapauta haluamasi työ(t).

Tulostin pyytää lisäämään paperia, mutta paperia on jo laitteessa

Jos tulostin pyytää lisäämään paperia, mutta paperia on jo laitteessa, tarkista, että olet valinnut oikean paperikoon.

Tulostaminen onnistuu muuttamalla paperikokoa tulostinlaitteen näytöltä:

1. Jos oranssi varoitusvalo vilkkuu (2). Paina Monitor Key (1).

2. Valitse oikea paperikoko näytöltä (3) ja paina OK (4).

Katso video