Tilin lisääminen Thunderbirdiin

Parhaan käyttökokemuksen Aalto-sähköpostista saat käyttäessäsi sähköpostia Microsoft Outlookilla. Kyseistä ohjelmaa ei kuitenkaan ole saatavissa kaikille käyttöjärjestelmille. Vaihtoehtoina on käyttää Outlookin selainversiota webmailia (https://mail.aalto.fi) tai Mozilla Thunderbirdiä. Aalto IT voi tarjota tukea Thunderbirdin käyttöön ns. Best effort -menettelyllä, mutta Thunderbirdin käyttöä ensisijaisena sähköpostiohjelmana ei suositella.

Ainoastaan Mozilla Thunderbirdin versio 3.1.x ja sitä uudemmat versiot ovat Aalto IT:n tukemia IMAP-postiohjelmia käyttäessäsi Aalto-sähköpostia.

mail.aalto.fi ja imap.aalto.fi voivat olla rinnakkaisina palvelinyhteyksinä, joista mail.aalto.fi on ensisijainen.

Tilin lisääminen Mozilla Thunderbirdiin

Jos Mozilla Thunderbird -ohjelmaan ei vielä ole luotu tilejä, uuden tilin asettaminen tapahtuu automaattisesti ohjelman avattua. Tilin voi kuitenkin lisätä myös käsin alla olevan ohjeen avulla.

1. Avaa Thunderbird ja valitse File.

2. Klikkaa New... ja valitse sitten Existing Account.

3. Kirjoita nimesi ja valitsemiasi sanoja valikkoriville. Thunderbird-ohjelman oletusasennus ehdottaa luomaan gandi.net -tilin, älä kuitenkaan luo sitä. Klikkaa sen sijaan painiketta Skip this and use my existing email. Aalto-Linuxista ehdotus on poistettu.

Thunderbird_creating account.jpg

4. Lisää nimesi, sähköpostiosoitteesi ja salasanasi niille varattuihin kenttiin ja paina Continue. Ohjelma luo automaattisesti tilisi Mozilla Thunderbirdiin.

thunderbird_get a new account.jpg

5. Valitse sen jälkeen Done. Tunnuksena sinulla on nyt: etunimi.sukunimi -tunnus, mutta voit toki vaihtaa varsinaiseen Aalto-tunnukseen.

Kun luot uutta tiliä, tarjoaa asennusvelho virheellisesti SMTP-palvelimeksi smtp.aalto.fi. Korjaa SMTP-palvelimeksi mail.aalto.fi, jotta postipalvelin toimii myös Aallon verkkoalueen ulkopuolella. Saapuvan postin crypto voi olla joko SSL/TLS tai StartTLS, jolloin porttikanta voi olla eri. Jos valitset crypton SSL, muista säätää portiksi 993. Lähetävän postin puolella voi käyttää ainoastaan StartTLS-asetusta, joten valitse portiksi 587.

Mikäli tilin asettaminen ei onnistu, katso alta virallinen IMAP-ohje.

Aalto-sähköpostin IMAP-asetukset

Saapuvan postin palvelin:

imap.aalto.fi

SSL

Lähtevän postin palvelin:

mail.aalto.fi

STARTTLS