Aalto IT Help

View content in another language: English

Tiedostojen synkronointi tiedostopalvelimelle (Windows)

Offline Files -toiminnallisuus tuo saataville tiedostopalvelimelta halutut kansiot sisältöineen tietokoneen paikalliselle levylle, jolloin tiedostot ovat käytettävissä myös silloin, kun verkkoyhteyttä tiedostopalveluun ei ole saatavilla. Verkkoyhteyden palatessa Offline Files tallentaa tiedostoihin tehdyt muutokset takaisin tiedostopalvelimelle.

Offline Files on käytössä automaattisesti ja se toimii taustalla huomaamattomasti, ja sen piiriin kuuluvat mm. Documents-, Desktop-, Pictures- ja Favorites-kansiot.

Tässä ohjeessa kerrotaan kuinka Offline Filesin synkronoinnin tilaa voi seurata ja kuinka sen voi pakottaa päälle manuaalisesti. Ohje koskee vain Aalto-yliopiston keskitetyssä hallinnassa olevia Windows-kannettavia sekä -tutkimustyöasemia.

Offline Files -synkronoinnin edellytyksenä on yhteys Aalto-yliopiston verkkoon (langaton aalto-verkko, langallinen verkko tai VPN)

Muista ajaa Offline Files -synkronointia säännöllisesti, kun olet pitkään yliopiston verkon ulkopuolella: koneen paikallisella levyllä säilöttyjä tiedostoja ei varmuuskopioida! Offline Files -synkronointi toimii luotettavasti vain, jos käytössäsi on yksi Aalto-yliopiston Windows-työasema.

Tiedostosynkronoinnin käynnistäminen manuaalisesti  

1. Avaa Start-menusta Sync Center. Löydät sen helpoiten käyttämällä Start-menun hakua (ks. alla oleva kuva).

sync center.jpg

2. Avaa Sync Centeristä View sync partnerships -kohta ja klikkaa Sync All -nappia.

sync all.jpg

3. Voit seurata syknronoinnin edistymistä View sync partnership -kohdasta.

4. Valmis synkronointi näyttää tältä (ks. alla oleva kuva):

sync all completed.jpg
Käytämme yhteystietoja vain, jos tarvitsemme lisätietoja palautteeseen liittyen.
Tämä lomake on tarkoitettu vain ohjeesta annettavaan palautteeseen. Jos sinulla on ongelmia IT-palveluiden käytössä, ota yhteyttä: servicedesk@aalto.fi