Skype for Business: käyttöönotto

Skype for Business on kaikkien Aallon työntekijöiden ja opiskelijoiden käytettävissä oleva sovellus.

Internetpohjaisia palveluita koskevat ehdot löytyvät: Tietoturva Aalto-yliopistossa

Aallon hallinnoimiin Windows-työasemiin jaetaan automaattisesti Skype for Business client -sovellus, sillä se on osa Microsoft Office Professional 2016 Plus -ohjelmistopakettia. Sovellusta ei tarvitse ladata erikseen.

Skype for Business omiin laitteisiin

Voit halutessasi ladata Skype for Business -clientin muihin kuin Aallon hallinnoimiin työasemiin.

Skype for Business -sovelluksen lataaminen omiin laitteisiin lataussivulla

1. Lataaminen tapahtuu siirtymällä lataussivulle.
  2. Valitse Install. Tiedostojen lataus alkaa automaattisesti.
  3. Käynnistä tietokoneesi uudelleen latauksen jälkeen ja valitse Skype for Business käynnistysvalikosta.

Mikäli Skype for Business -ohjelmaa ei löydy Aalto IT:n hallinnoimalta työasemaltasi

Automaattinen asennus

1. Varmista, että Aalto-tietokoneesi on kytkeyttynä Aallon lankaverkkoon.
  2. Käynnistä tietokone uudelleen valitsemalla Restart. Odota noin 30 minuuttia ennen uudelleenkirjautumista.
  3. Kirjaudu tietokoneellesi 30 minuutin jälkeen.
  4. Skype for Business -sovelluksen pitäisi nyt löytyä käynnistysvalikosta.

Manuaalinen asennus

Voit asentaa Skype for Business -palvelun Aallon tietokoneelle myös manuaalisesti. Huomaa, että mitään sovelluksia ei saa pitää työasemalla käynnissä operaation aikana.

Huomaa, että manuaalinen asennus onnistuu vain työaseman ollessa Aallon verkossa (langallisessa tai langattomassa) tai VPN-verkkoyhteydellä!

1. Sulje ensin kaikki käynnissä olevat sovellukset. Tämä on tärkeää, koska muutoin asennuksissa voi tapahtua virheitä.
  2. Valitse vasemman alanurkan ohjelmavalikosta Aalto IT ja sen jälkeen Start Software Installation - Aalto IT.
    SfB- implementation1
  3. Näyttöön ilmestyy vähäksi aikaa alla oleva ikkuna.
    SfB- implementation2
  4. Pian Software Center -ikkuna ilmestyy ruudulle. Valitse Installation Status -välilehti, niin näet mitä tapahtuu. Järjestelmä alkaa ladata (Downloading) työasemalta puuttuvien, mutta siihen kohdennettujen sovellusten asennusmedioita.
    SfB- implementation3
  5. Huomaa, että ikkunassa voi olla enemmän sovelluksia kuin mitä kerralla näkyy, joten tarkista tilanne sen oikean reunan vierityspalkilla. Vasta kun kaikki tulossa olevat mediat on ladattu, alkaa niiden asennus (Installing) yksi kerrallaan.
    SfB- implementation4
  6. Kun kaikki jonossa olevat asennukset on suoritettu, jokaisen sovelluksen STATUS-kentässä lukee "Installed" (ks. kuva alla).
    SfB- implementation5
  7. Voit sulkea Software Center -ikkunan. Käynnistä tietokone sovellusasennuksen jälkeen uudestaan.

HUOM: Älä kirjaudu ulos, sammuta työasemaa tai käynnistele sovelluksia niin kauan kuin Software Centerissä on median latauksia tai sovellusasennuksia käynnissä. Älä myöskään sulje Software Center:iä kesken kaiken, koska se jatkaa käynnistämäsi lataukset ja asennukset loppuun vaikka ikkuna suljetaan!

Eräät isot sovellukset voivat jäädä pitkäksi aikaa "Downloading 100%" tilaan, mutta nämäkin pitäisi malttaa odottaa asennusvaiheen läpi. Lisäksi eräissä sovellusasennuksissa kysytään sinulta erikseen kysymys "asennetaanko", jos asennus käynnistetään sinun kirjautuneena ollessa.