Selainten välimuistin tyhjennys (Mozilla Firefox, Internet Explorer ja Microsoft Edge)

Alla olevien ohjeiden avulla saat tyhjennettyä välimuistin Mozilla Firefoxista, Internet Explorerista ja Microsoft Edgestä.

Microsoft Edge

1. Avaa Microsoft Edge -selain ja valitse oikeasta yläpalkista osoiterivin vierestä Hub (puolikas tähti-ikoni neljällä vaakaviivalla, kohta 1 alla olevassa kuvassa).

2. Klikkaa kello-ikonia avataksesi historian (kohta 2).

microsoft edge_settings_clear all history.jpg

3. Valitse sitten Clear all history (kohta 3 kuvassa).

4. Uusi valikko avautuu. Klikkaa ainoastaan kohdat Cookies and saved website data sekä Cached data and files (ks. alla oleva kuva). Valitse sitten Clear.

microsoft edge_clear.jpg

5. Ruudulle ilmestyy teksti Clearing data... Välimuistin tyhjentäminen saattaa kestää hetken.

6. Kun selaimen välimuisti on tyhjennetty, teksti All Clear! ilmestyy hetkeksi ruudulle.

Mozilla Firefox

1. Avaa Mozilla Firefox selain ja valitse oikeasta ylänurkasta symboli, jossa kolme viivaa alekkain ja sen jälkeen Options (ks. kuva alla).

Mozilla Firefox_options.jpg

2. Valitse vasemmasta sarakkeesta Privacy. Laita ruksi (X) Clear history when Firefox closes kohdalle. Klikkaa sitten samalla sivulla olevaa Settings... -painiketta.

Mozilla Firefox_privacy_settings.jpg

3. Katso, että ainakin Cookies ja Cache ovat ruksattuna. Klikkaa OK ja sulje Firefox.

fire_fox_3

4. Kun käynnistät selaimen uudestaan, valitsemasi asiat pitäisi olla tyhjentyneinä.

5. Mene selaimen uudelleenkäynnistyksen jälkeen vielä uudestaan yllä kuvattuihin Privacy-asetuksiin ja ota nyt ruksi (X) Clear history when Firefox closes pois päältä, ellet halua että tyhjennykset tehdään joka kerta sulkiessasi selaimen.

Internet Explorer

1. Avaa Internet Explorer. Valitse oikeasta ylänurkasta ensin hammasratas-symboli ja sitten Safety ja sen jälkeen Delete browsing history...

Internet Explorer_safety_delete browsing history.jpg

2. Rastita (X) ainakin Temporary Internet files and website files ja Cookies and website data. Klikkaa sitten Delete ja sulje Internet Explorer.

Internet Explorer_delete browsing history.jpg

3. Kun käynnistät selaimen uudestaan, valitsemasi asiat pitäisi olla tyhjentyneinä.