Salasanan vaihtaminen

Aalto-yliopiston salasana täytyy vaihtaa 180 päivän välein ja sen voi vaihtaa Aallon tietokoneelta (Windows, Mac tai Linux) tai webmailissa (https://mail.aalto.fi).

Aalto-salasana on vähintään 10 merkkiä pitkä. Se sisältää isoja ja pieniä kirjaimia sekä numeroita.

Salasanan voi vaihtaa vain kerran 24 tunnin aikana

Jos käytät Aalto-sähköpostia omalla laitteellasi, esim. puhelimessa, muista päivittää uusi salasanasi sen asetuksiin.

Windows-työasema

1. Kirjaudu sisään Windows-tietokoneelle.

2. Paina Ctrl+Alt+Delete.

salasanan vaihtaminen aalto-yliopisto

3. Valitse Change a password...

salasanan vaihtaminen aalto-yliopisto

4. Kirjoita vanha Aalto-salasanasi kohtaan Old password  ja uusi salasana kohtaan New password. Vahvista uusi salasana kirjoittamalla se uudestaan kohtaan Confirm password.

5. Klikkaa nuolesta (->)  tai paina enter.

6. Salasanasi on nyt vaihdettu. Mikäli uusi salasanasi ei täytä turvallisuusvaatimusta, järjestelmä pyytää sinua valitsemaan uuden salasanan.

Mac-työasema

1. Kytke ensin mac Aallon työasemaverkkoon.

2. Klikkaa omenasymbolia näytön vasemmasta yläkulmasta. Valitse System Preferences, sen jälkeen Users & Groups, jonka jälkeen Change Password.

3. Uusi salasana päivittyy myös Keychainin salasanaksi. Mikäli salasana vaihdetaan ulkoisesta lähteestä (esim. https://salasana.aalto.fi), pitää se erikseen päivittää myös Aalto-Macin avainnippuun (keychain).

Webmail

Kirjautuminen webmailiin  https://mail.aalto.fi

1. Kirjaudu Aallon käyttäjätunnuksellasi ja salasanallasi sisään palveluun osoitteessa https://mail.aalto.fi

2. Valitse sivun oikeasta yläkulmasta ratas-kuvakkeen alta Options.

OWA_salasanan_vaihto_Options aalto-yliopisto

3. Valitse vasemman reunan listasta General ja My account.

OWA_salasanan_vaihto_General_My account aalto-yliopisto

4. Klikkaa oikella alhaalla Change your password.

OWA_salasanan_vaihto_Change password aalto-yliopisto

5. Kirjoita vanha Aalto-salasanasi ja uusi valitsemasi Aalto-salasana niille vaadittuihin kenttiin.

6. Valitse Save.

7. Salasanasi on nyt vaihdettu. Mikäli uusi salasanasi ei täytä turvallisuusvaatimusta, järjestelmä pyytää sinua valitsemaan uuden salasanan.

Linux-työasema

1. Kirjaudu sisään Linux-tietokoneelle.
  2. Käynnistä xterm tai vastaava terminaali. Mikäli käytät Gnome-työpöytäympäristöä, klikkaa työpöytää hiiren oikealla näppäimellä ja valitse Open in Terminal
  3. Kirjoita passwd terminaali-ikkunaan ja paina enter.
  4. Syötä vanha Aalto-salasanasi kysyttäessä ja paina enter. Huomaa, että salasana ei näy näytöllä.
  5. Kirjoita valitsemasi uusi Aalto-salasana kahdesti.
  6. Salasanasi on nyt vaihdettu. Mikäli uusi salasanasi ei täytä turvallisuusvaatimusta, järjestelmä pyytää sinua valitsemaan uuden salasanan.