Sähköpostin täydet otsikkotiedot (full headers) näkyviin

Vian sattuessa IT-palvelu saattaa pyytää sinua lähettämään sähköpostin täydet otsikkotiedot (full headers), jotta vian selvitys nopeautuu. Saat täydet otsikkotiedot näkyviin ohjelmasta riippuen eri tavoilla. Alla ohjeet muutamalle ohjelmalle.

Webmail

Kirjautuminen webmailiin https://mail.aato.fi

1. Valitse viesti (ei tarvitse avata).

2. Napsauta viestin päällä hiiren oikeaa painiketta ja valitse aukeavasta valikosta View message details.

view message details.png

3. Avautuvan ikkunan kentässä on viestin ns. Internet-postiotsikot / Internet e-mail headers. Kopioi kentässä näkyvät tiedot uuteen sähköpostiviestiin esimerkiksi siten, että ensin valitset kaiken tekstin ja sitten klikkaamalla hiiren oikeaa nappia valitun (sinisen) tekstin päällä ja valitsemalla avautuvasta valikosta Copy. Teksti kopioituu leikepöydälle. Sulje ikkuna klikkaamaalla Close.

message details.png

4. Aloita uusi viesti ja sijoita leikepöydällä olevat tiedot viestikenttään klikkaamalla oikeaa hiiren nappia viestikentässä ja valitsemalla avautuvasta ikkunasta Liitä.

5. Lisää vastaanottaja ja lähetä viesti.

Mozilla Thunderbird

1. Avaa viesti ja valitse More –valikosta View Source.

2. Avautuvassa ikkunassa on viestin ns. Internet-postiotsikot / Internet e-mail headers. Kopioi tiedot uuteen sähköpostiviestiin esimerkiksi siten, että ensin valitset kaiken tekstin ja sitten klikkaamalla hiiren oikeaa nappia valitun (sinisen) tekstin päällä ja valitsemalla avautuvasta valikosta Copy. Teksti kopioituu leikepöydälle. Sulje ikkuna.

message details.png

3. Aloita uusi viesti ja sijoita leikepöydällä olevat tiedot viestikenttään klikkaamalla oikeaa hiiren nappia viestikentässä ja valitsemalla avautuvasta ikkunasta Liitä.

4. Lisää vastaanottaja ja lähetä viesti.

Outlook 2016

1. Avaa viesti.

2. Mene File-välilehdelle ja valitse Properties.

Outlook properties.png

3. Kopio avautuneen ikkunan kentässä Internet headers oleva teksti uuteen sähköpostiviestiin esimerkiksi siten, että ensin valitset kaiken tekstin ja sitten klikkaamalla hiiren oikeaa nappia valitun (sinisen) tekstin päällä  ja valitsemalla avuatuvasta valikosta Copy. Teksti kopioituu leikepöydälle. Sulje ikkuna.

properties setting.png

4. Aloita uusi viesti ja sijoita leikepöydällä olevat tiedot viestikenttään klikkaamalla oikeaa hiiren nappia viestikentässä ja valitsemalla avautuvasta ikkunasta Liitä.

5. Lisää vastaanottaja ja lähetä viesti.