Sähköpostien ohjaaminen Aalto-yliopiston ulkopuolelle (vain opiskelijat)

Mikäli olet Aalto-yliopiston opiskelija, voit halutessasi ohjata Aalto-sähköpostisi haluamaasi Aalto-yliopiston ulkopuoleiseen sähköpostiosoitteeseen. Postin edelleenohjaus tehdään Aalto-yliopiston webmailin kautta.

Varmista ohjausta tehdessäsi, että kohdeosoitteesta ei puolestaan ole ohjausta takaisin Aalto-yliopiston sähköpostiisi, jolloin vältetään viestien kimpoaminen osoitteesta toiseen (ns. mail loop).

Kirjautuminen webmailiin: https://mail.aalto.fi

Sähköpostin ohjaaminen Aalto-yliopiston ulkopuolelle on sallittua ainoastaan opiskelijoille. Jos käyttäjä on Aalto-yliopiston henkilökuntaa tai hänellä on tuplarooli (henkilökuntaa ja opiskelija), on sähköpostin ohjaaminen ulos Aallosta kielletty Aallon politiikan Politiikka sähköpostin ja pikaviestinnän käsittelystä Aalto-yliopistossa yksiköille ja henkilökunnalle kohdan 2.3 mukaisesti. Lisätietoja löydät täältä (kirjaudu sivustolle).

Alla olevan ohjeen avulla kaikki Aalto-sähköpostilaatikkoosi saapuvat viestit siirtyvät määrittelemääsi ulkoiseen sähköpostiosoitteeseen, ja poistaa ne sitten Aalto-sähköpostilaatikostasi.

1. Kirjaudu sisään palveluun osoitteessa https://mail.aalto.fi. HUOM! Valitse Outlook Light -versio, jos käytät Chrome-selainta.

2. Valitse sivun oikeasta yläkulmasta ratas-kuvakkeen alta Options.

Webmail - options

3. Valitse vasemman reunan listasta Mail ja Inbox and sweep rules.

Webmail - options

4. Klikkaa plus "+" -painiketta.

Add inbox rules

5. Kirjoita luomallesi uudelle säännölle nimi Name-kenttään. Suositus on käyttää nimen alussa: ”Käytä kaikkiin viesteihin”.

New inbox rules

6. Valitse ensimmäisestä alasvetovalikosta When the message arrives, and... ja valitse sen jälkeen [Apply to all messages].

New inbox rules

7. Valitse toisesta alasvetovalikosta Do all the following ja sen jälkeen Forward, redirect or send and then Redirect the message to...

8. Osoitekirja avautuu. Kirjoita oma ulkoinen osoitteesi ikkunan yläosassa olevaan kenttään Redirect the message to....

Webmail - options

9. Hyväksy kirjoittamasi sähköpostiosoite valitsemalla Use this address: ....  ja Save.

Webmail - options

10. Valitse sitten Add action. Uusi alasvetovalikko avautuu.

11. Valitse uudesta alasvetovalikosta Move, copy, or delete ja sen jälkeen Delete the message, jolloin viestit poistuvat Aalto-sähköpostistasi. Koska säännöt menevät järjestyksessä ylhäältä alas, on tärkeää, että edelleenohjaus on ensimmäisenä ja heti sen jälkeen viestin poistaminen.

12. Tarkista, että Stop processing more rules on valittuna. Klikkaa OK, niin sääntö tallentuu. Tämän jälkeen sähköpostiviestit uudelleenohjautuvat omaan sähköpostiisi ja poistuvat Aalto-yliopiston sähköpostistasi.

HUOM! Kun olet valinnut Delete the message, viestistä ei jää kopiota Aalto-sähköpostilaatikkoosi.