Aalto IT Help

View content in another language: English

Resurssipostilaatikon avaaminen webmailissa

Resurssipostilaatikoilla tarkoitetaan sähköpostilaatikkoa, joka ei ole henkilökohtainen sähköpostilaatikko, vaan jonkin yhteisön tai projektin yhteiseen käyttöön tarkoitettu sähköpostilaatikko. Resurssipostilaatikosta käytetään myös nimeä organisaatiopostilaatikko.

Resurssipostilaatikon voi avata Aalto-yliopiston webmailissa kahdella tapaa. Lisäksi resurssipostilaatikon voi lisätä oman postilaatikon rinnalle.

Kirjautuminen webmailiin https://mail.aalto.fi

Resurssipostilaatikon avaaminen webmailissa - Tapa 1 ja 2

Jos haluat käyttää resurssipostilaatikkoa webmailin kautta ja lähettää viestejä resurssipostilaatikon nimissä, valitse joko tapa 1 tai tapa 2.

Tapa 1

1. Kirjaudu normaalisti webmailiin omalla Aalto-käyttäjätunnuksellasi.

2. Valitse oikealta ylhäältä profiilikuvasi alta Open another mailbox....

resourcebox-owa-tapa1

3. Kirjoita resurssipostilaatikon nimi/osoite hakukentään.

resourcebox-owa-tapa2

4. Valitse oikea osoite ja klikkaa Open.

resourcebox-owa-tapa3

Tapa 2

1. Voit kirjautua suoraan sähköpostiin webmail-osoitteella. Tähän ei ole mitään suoraa linkkiä vaan sähköpostilaatikon osoite pitää kirjoittaa selaimen osoite-kenttään. Osoite kannattaakin tallentaa selaimen kirjanmerkkeihin/Suosikkeihin, jolloin sitä ei aina tarvitse erikseen kirjoittaa.

Resurssipostilaatikon suora webmail-osoite noudattaa aina muotoa: https://mail.aalto.fi/owa/ResurssipostilaatikonSähköpostiosoite

Näin ollen esimerkiksi leipomo@aalto.fi -resurssipostilaatikon suora webmail-osoite on: https://mail.aalto.fi/owa/leipomo@aalto.fi

2. Kun siirryt resurssipostilaatikon osoitteeseen, avautuu ikkunaan aivan normaali webmailin kirjautumissivu.

3. Kirjaudu resurssipostilaatikkoon käyttäen henkilökohtaista Aalto-käyttäjätunnusta ja salasanaa. Resurssipostilaatikon käyttö edellyttää, että sinulle on annettu käyttöoikeudet kyseiseen laatikkoon.

Resurssipostilaatikon lisääminen oman postilaatikon rinnalle

Resurssipostilaatikon pystyy myös lisäämään näkyviin oman postilaatikkosi rinnalle. Lisäyksen jälkeen näet oman postilaatikkosi lisäksi Webmailissa aina myös resurssipostilaatikon, kun kirjaudut sisään webmailiin omilla tunnuksillasi.

Pystyt lisäämään resurssipostilaatikon webmail-näkymääsi seuraavasti:

1. Klikkaa vasemman reunan palkissa näkyvän postilaatikkosi (nimesi) päällä hiiren oikeaa nappia.

2. Valitse Add shared folder....

resourcebox-owa-tapa2

3. Kirjoita resurssipostilaatikon nimi/osoite hakukentään.

resourcebox-owa-tapa3

4. Valitse oikea osoite ja klikkaa Add.

resourcebox-owa-tapa3-4

5. Kun lisäys on onnistunut, ilmestyy postilaatikko sähköpostinäkymässä vasemman reunan palkkiin oman postilaatikkosi alle.

resourcebox-owa-tapa3-5

Huom! Voidaksesi lisätä resurssipostilaatikon tai toisen käyttäjän Inboxin näkyviin omaan webmailiisi, täytyy sinulla olla oikeudet lukea kyseistä postilaatikkoa.

Käytämme yhteystietoja vain, jos tarvitsemme lisätietoja palautteeseen liittyen.
Tämä lomake on tarkoitettu vain ohjeesta annettavaan palautteeseen. Jos sinulla on ongelmia IT-palveluiden käytössä, ota yhteyttä: servicedesk@aalto.fi