Resurssipostilaatikon avaaminen Thunderbirdiin

Voit lisätä resurssipostilaatikon Mozilla Thunderbirdiin omana tilinään henkilökohtaisen postilaatikkosi rinnalle.

Resurssipostilaatikko tarkoittaa postilaatikkoa, joka on mm. jonkin yhteisön tai projektin yhteiseen käyttöön tarkoitettu postilaatikko. Resurssipostilaatikosta käytetään myös nimeä organisaatiopostilaatikko.

Resurssipostilaatikon avaaminen onnistuu mail.aalto.fi kautta eikä sitä tarvitse avata imap.aalto.fi -proxyn avulla.

Voit lisätä resurssipostilaatikon Mozilla Thunderbirdiin omana tilinään henkilökohtaisen postilaatikkosi rinnalle. Resurssipostilaatikkotilin lisääminen tapahtuu aivan samoin kuin henkilökohtaisen postilaatikkosi lisääminenkin, mutta käyttäjätunnus syötetään muodossa: aalto\omakäyttäjätunnuksesi\resurssilaatikko

1. Avaa Thunderbird ja valitse File.

2. Valitse New ja Existing Mail Account, jolloin Mail Account Setup -ikkuna avautuu (ks. kuva alla).

Thunderbird_mail account setup.jpg

3. Kirjoita Your name -kohtaan resurssipostilaatikon nimi, Email address -kohtaan resurssipostilaatikon osoite ja Password-kohtaan oma käyttäjätunnuksesi.

4. Kirjoita Username-kohtaan käyttäjätunnus muodossa: aalto\omakäyttäjätunnuksesi\resurssilaatikko

Esimerkki-kuva:

Käyttäjällä Erkki Esimerkki, jonka käyttäjätunnus on esimerkki on oikeudet resurssipostilaatikkoon leipomo. Hän haluaa ottaa leipomo-resurssipostilaatikon käyttöön omana tilinään Thunderbirdissä. Hän syöttää käyttäjätunnuksen muodossa: aalto\esimerkki\leipomo

Kysytty salasana on esimerkki-käyttäjätunnuksen salasana.

5. Valitse sitten Create Account.