RefWorks-lähdeviitteiden hallinta Wordissa (Windows)

RefWorks on lähdeviitteiden hallintaan kehitetty palvelu, jota voit käyttää suoraan Microsoft Wordista. Tähän tarvittava "ProQuest Write-n-Cite for Word"-lisäosa jaellaan kaikkiin Aalto-yliopiston keskitetysti ylläpidettyihin Windows-työasemiin. Toiminnot löytyvät Wordin valikosta RefWorks-välilehdeltä. Alla oleva ohje käsittelee Wordin Windows-versiota.

RefWorksin käyttö vaatii RefWorks-tunnuksen (Sign Up for a New Account). Saat luotua tunnuksen menemällä Aallon verkossa olevalla työasemalla seuraavalle verkkosivulle: http://refworks.com/refworks/. Vanha tunnuksesi toimii edelleen, jos olet sellaisen aiemmin tehnyt.

Sinun täytyy kytkeä Word RefWorks-tunnukseesi seuraavalla tavalla, jotta pääset käyttämään toimintoja.

1. Avaa Word. Valitse Refworks-välilehti ja klikkaa Log In (ks. kuva alla).

2. Kirjaudu sisään luomallasi RefWorks-tunnuksella ja -salasanalla.

3. Valitse haluatko käyttää RefWorksin uutta vai "classic"-versiota (vanha Write-n-Cite -lisäosa käytti Classic-versiota).

choosing the version.jpg

Huomaa, että ensimmäisellä käyttökerralla RefWorks-yhteyden luominen Wordista saattaa kestää, sillä sovellus lataa tietokannan palvelimelta.

Lisää ohjeita

https://www.refworks.com/refworks2/help/Working_with_Write-N-Cite_for_Windows_%28June_2012%29.htm

https://www.refworks.com/refworks2/help/Write-N-Cite_Advanced_Features_and_Options.htm

Mitä tehdä, jos RefWorks ei näy Wordissä?

Joissakin virhetilanteissa Word saattaa kytkeä Write-n-Cite -lisäosan ja siten myös RefWorks -valikon pois päältä (disabled). Saat sen takaisin alla olevan ohjeen avulla.

1. Avaa Word.

2. Valitse File ja Options.

3. Valitse sen jälkeen Add-ins ja alhaalta Manage-alasvetovalikosta Disabled Items ja klikkaa Go...

4. Valitse Write-N-Cite ja sitten Enable.

5. Refworksin näkyy nyt Wordissä.