Poistettujen sähköpostiviestien palauttaminen

Käyttäjä pystyy itse palauttamaan postilaatikostaan pysyvästi poistamiaan objekteja (esim. viestit, kontaktit, yms.) Recover deleted items toiminnolla.

Tämä ominaisuus on käytettävissä 60 vrk poiston jälkeen.

Kun poistat viestin Delete-näppäimellä tai Outlookin Delete-painikkeella, menee viesti roskakoriin (Deleted Items). Täällä viesti säilyy niin kauan, kunnes poistat sen sieltä pysyvästi.

Voit myös määrittää roskakorin asetukset siten, että se tyhjenee, kun Outlook suljetaan.

Voit poistaa viestin pysyvästi myös niin, että se ei mene roskakoriin, vaan poistuu menemättä roskakoriin. Tämä tapahtuu näppäin komennolla Shift – Delete. Tällöin tulee ilmoitus, että olet poistamassa viestiä lopullisesti. Sama ilmoitus tulee myös silloin, kun olet poistamassa viestiä roskakorista.

Recover_1
Outlook

Recover_2
Webmail

Jos vastaat Yes (tai OK), niin viesti on lopullisesti poistettu.

Lopullisesti poistettu viesti ei ole kuitenkaan vielä kokonaan menetetty. Jos tulet katumapäälle, saat viestin palautettua Recover Deleted Items -toiminnolla.

Recover deleted items -toimintoa voit käyttää joko Outlookin tai webmailin (https://mail.aalto.fi/) kautta.

Alla ohjeet, miten voit vielä palauttaa viestit.

Recover Deleted Items on ainoa keino, jolla voit palauttaa postilaatikosta pysyvästi poistetut viestit. Jos viestiä ei löydy Recover Deleted Itemsistä, niin viesti on hävinnyt pysyvästi.

Outlook 2016

1. Avaa Folder-välilehti yläpalkista ja avaa Recover Deleted Items.
    Recover_3
  2. Valitse viestit, jotka haluat palauttaa. Voit valita useita viestejä pitämällä CTRL-näppäintä pohjassa.
  3. Klikkaa Ok, kun olet valinnut kaikki halutut viestit.
  4. Viestit palautuvat siihen kansioon, josta ne oli lopullisesti poistettu, esim. Deleted Items.
    Recover_4

Webmail

1. Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://mail.aalto.fi/ Aalto-tunnuksillasi.
  2. Käynnistä Recover Deleted Items klikkaamalla hiiren oikealla napilla Deleted items / Roskakori -kansion päällä ja valitsemalla avautuvasta valikosta Recover Deleted Items…
    Recover_5
  3. Valitse viestit, jotka haluat palauttaa. Voit valita useita viestejä pitämällä CTRL-näppäintä pohjassa.
  4. Klikkaa Recover, kun olet valinnut kaikki halutut viestit.
    Recover_6
  5. Toisin kuin Outlookissa, sähköpostiviestit palautetaan Inboxiin.
    Recover_7