Perussovellukset Windows-työasemissa

Seuraavat sovellukset asennetaan oletuksena kaikkiin keskitetysti ylläpidettyihin Windows-työasemiin.

Microsoft Office, Project ja Visio

Microsoft Office Professional Plus, Microsoft Project Pro ja Microsoft Visio. Versio 2016. Lisäksi asennetaan Microsoft Mathematics Add-In for Word ja kattava oikolukupaketti ja joitakin muita lisukkeita. Käyttäjille asennetaan myös Aalto-yliopiston Word-, Powerpoint- ja Visio-dokumenttipohjat.

Microsoft OneDrive next gen Sync Client

Microsoft Teams

Bginfo Tämän ansiosta painamalla Ctrl+F12 voit nähdä työaseman Computer Name:n, joka tulee kertoa Service Deskille työasemaan liittyvissä ongelmissa ja asennuspyynnöissä.

Adobe Flash Player Plugin

Adobe Reader Huomaa, että uudella versiolla voi nyt myös kommentoida valmiita PDF-dokumentteja.

Java JRE

Mozilla Firefox

PDF-XChange Pro ja Editor Tällä voit tehdä PDF-dokumentteja "tulostamalla" mistä tahansa sovelluksesta. Lisäksi voit käyttää sen toimintoja suoraan Office-ohjelmista (jolloin saat mm. sisällysluettelon linkitettynä). Office ohjelmista voi tallentaa myös suoraan Save as... PDF-toiminnolla. Editor-sovelluksella voidaan katsella ja muokata PDF-dokumentteja.

Qlikview Plugin for Internet Explorer

ProQuest Refworks for Word (entinen Write-n-Cite) Mahdollistaa kirjastojen hankkiman Refworks-viitteidenhallintajärjestelmän kommunikoinnin Microsoft Wordin kanssa. Voit kytkeä tämän pois käytöstä Windows-sovellusvalikosta kohdasta "Refworks for Word ON/OFF".

Putty Tray Telnet/SSH-yhteysohjelma

WinSCP SFTP, FTP ja SCP tiedonsiirto-ohjelma

Mindjet Mind mapping -työkalu

7-Zip Apuohjelma pakattujen tiedostojen purkamiseen ja tiedostojen pakkaukseen

Notepad++ Monipuolinen teksti/koodieditori

Adobe Digital Editions Tarvitaan mm. joidenkin kirjaston tarjoamien e-kirjojen lukemiseen

VLC Player Mediatiedostojen toistoon

Sophos Endpoint Security and Control

Sophos SafeGuard PrivateCrypto

Panopto Recorder

VMWare Horizon Client

VDI-yhteyksiin

Cisco AnyConnect Secure Mobility Client (kannettaviin työasemiin)

VPN-yhteyksiin

Kramer VIA Client (kannettaviin työasemiin)