OneDrive: Pikaopas

OneDrive antaa sinun tallentaa tiedostot yhteen paikkaan, jakaa niitä muiden käyttäjien kanssa, ja käyttää niitä millä tahansa Internetiin yhdistetyllä laitteella. Aalto-yliopiston työntekijät ja opiskelijat saavat ilmaiseksi käyttöönsä 5 TB OneDrive tallennustilaa.

Mistä saat OneDriven

Aalto Windows ja Aalto Mac

OneDrive on asennettu kaikkiin  Aalto Windows - ja Aalto Mac -tietokoneisiin. Sinun tarvitsee vain etsiä OneDrive.

Muut laitteet

Lataa ja asenna se täältä:

Kirjautuminen OneDriveen

Aalto Windows

Uusin Aalto-Windows10 asennettu tietokone kirjaa sinut automaattisesti sisään OneDriveen samalla kun kirjaudut tietokoneelle. OneDrive löytyy System Traysta (sininen pilvi) ja Windows Explorerista kuten kuvissa näkyy.

Vanhemmissa Aalto-Windows asennetuissa tietokoneissa saatat joutua käynnistämään OneDriven käynnistyvalikosta, ja syöttämään tunnuksesi käsin.

Windows

1. Kun olet asentanut OneDriven, se löytyy System Traysta.
     onedrive_tray_icon_1
  2. Klikkaa OneDrive pilveä. Seuraavassa ikkunassa klikkaaSign in.
     onedrive_sign_in
  3. Kirjoita Aalto-sähköpostiosoitteesi ja klikkaa Sign in
     onedrive_login
  4. Seuraavassa Aalto-kirjautumisikkunassa kirjoita Aalto-salasanasi salasanakenttään.
    onedrive_adfs_login
  5. Valmista tuli!

Mac

Macissa sinun pitää syöttää tunnuksesi käsin OneDriven ensimmäisellä kirjautumiskerralla.

1. Avaa OneDrive ja kirjoita Aalto-sähköpostiosoitteesi.
    OneDrive_Mac_login
  2. Seuraavassa Aalto-kirjautumisikkunassa kirjoita Aalto-salasanasi salasanakenttään.
  3. Klikkaa Next seuraavassa ikkunassa.
  4. Valmista tuli!

Android

1. Avaa OneDrive ja valitseSign in.
  2. Kirjoita Aalto-sähköpostiosoitteesi.
  3. Seuraavassa Aalto-kirjautumisikkunassa kirjoita Aalto-salasanasi salasanakenttään.
  4. Valmista tuli!

iOS

1. Avaa OneDrive.
  2. Kirjoita Aalto-sähköpostiosoitteesi.
  3. Seuraavassa Aalto-kirjautumisikkunassa kirjoita Aalto-salasanasi salasanakenttään.
  4. Valmista tuli!

Web-selain (Linux)

Voit käyttää OneDrivea myös selaimella. Tämä on tällä hetkellä ainoa tapa käyttää OneDrivea Linux-tietokoneella.

1. Mene osoitteeseen https://onedrive.com.
  2. KlikkaaSign in (oikealla ylhäällä).
  3. Kirjoita Aalto-sähköpostiosoitteesi ja klikkaaSign in.
  4. Seuraavassa Aalto-kirjautumisikkunassa kirjoita Aalto-salasanasi salasanakenttään.
  5. Valmista tuli!