Palvelut

OneDrive: Pikaopas

OneDrive antaa sinun tallentaa tiedostot yhteen paikkaan, jakaa niitä muiden käyttäjien kanssa, ja käyttää niitä millä tahansa Internetiin yhdistetyllä laitteella. Aalto-yliopiston työntekijät ja opiskelijat saavat ilmaiseksi käyttöönsä 5 TB OneDrive tallennustilaa.

Mistä saat OneDriven

Aalto Windows ja Aalto Mac

OneDrive on asennettu kaikkiin  Aalto Windows - ja Aalto Mac -tietokoneisiin. Sinun tarvitsee vain etsiä OneDrive.

Muut laitteet

Lataa ja asenna se täältä:

Tiedostojen jakaminen -  oletusasetukset

• Jakolinkkiä luotaessa tiedostoon on pelkästään lukuoikeus ja on määriteltävä erikseen kuka tiedoston saa lukea.
  • Muokkausoikeuden tai organisaation laajuisen jaon voi määritellä luonnin yhteydessä asetuksia muuttamalla.
  • Pelkkään linkkiin pohjautuva anonyymi jako on estetty OneDriven henkilökohtaisten tiedostojen osalta.
  • Jaettaessa tiedostoja Aalto-yliopiston ulkopuolelle, täytyy linkin luonnin yhteydessä määritellä sähköpostiosoitteilla henkilöt, jotka tiedoston saavat lukea. He saavat sähköpostin, jossa on linkki kertakäyttöiseen koodiin, jolla jaetun tiedoston saa avattua.
  • Anonyymi jako on edelleen sallittua jaettaessa tiedostoja SharePointista, Teams mukaan luettuna.

Kirjautuminen OneDriveen

Aalto Windows

Uusin Aalto-Windows10 asennettu tietokone kirjaa sinut automaattisesti sisään OneDriveen samalla kun kirjaudut tietokoneelle. OneDrive löytyy System Traysta (sininen pilvi) ja Windows Explorerista kuten kuvissa näkyy.

Vanhemmissa Aalto-Windows asennetuissa tietokoneissa saatat joutua käynnistämään OneDriven käynnistyvalikosta, ja syöttämään tunnuksesi käsin.

Vanhemmissa Aalto-Windows asennetuissa tietokoneissa saatat joutua käynnistämään OneDriven käynnistyvalikosta, ja syöttämään tunnuksesi käsin.

Windows

1. Kun olet asentanut OneDriven, se löytyy System Traysta.

1. Kun olet asentanut OneDriven, se löytyy System Traysta.

2. Klikkaa OneDrive pilveä. Seuraavassa ikkunassa klikkaaSign in.

2. Klikkaa OneDrive pilveä. Seuraavassa ikkunassa klikkaaSign in.

3. Kirjoita Aalto-sähköpostiosoitteesi ja klikkaa Sign in.

3. Kirjoita Aalto-sähköpostiosoitteesi ja klikkaa Sign in.

4. Seuraavassa Aalto-kirjautumisikkunassa kirjoita Aalto-salasanasi salasanakenttään.

4. Seuraavassa Aalto-kirjautumisikkunassa kirjoita Aalto-salasanasi salasanakenttään.

5. Valmista tuli!

Mac

Macissa sinun pitää syöttää tunnuksesi käsin OneDriven ensimmäisellä kirjautumiskerralla.

1. Avaa OneDrive ja kirjoita Aalto-sähköpostiosoitteesi.

1. Avaa OneDrive ja kirjoita Aalto-sähköpostiosoitteesi.

2. Seuraavassa Aalto-kirjautumisikkunassa kirjoita Aalto-salasanasi salasanakenttään.

2. Seuraavassa Aalto-kirjautumisikkunassa kirjoita Aalto-salasanasi salasanakenttään.

3. Klikkaa Next seuraavassa ikkunassa.

3. Klikkaa Next seuraavassa ikkunassa.

4. Valmista tuli!

Android

1. Avaa OneDrive ja valitseSign in.

1. Avaa OneDrive ja valitseSign in.

2. Kirjoita Aalto-sähköpostiosoitteesi.

2. Kirjoita Aalto-sähköpostiosoitteesi.

3. Seuraavassa Aalto-kirjautumisikkunassa kirjoita Aalto-salasanasi salasanakenttään.

3. Seuraavassa Aalto-kirjautumisikkunassa kirjoita Aalto-salasanasi salasanakenttään.

4.Valmista tuli!

iOS

1. Avaa OneDrive. 2. Kirjoita Aalto-sähköpostiosoitteesi.

1. Avaa OneDrive.

2. Kirjoita Aalto-sähköpostiosoitteesi.

3. Seuraavassa Aalto-kirjautumisikkunassa kirjoita Aalto-salasanasi salasanakenttään.  Avoin asetusvaihtoehdot

3. Seuraavassa Aalto-kirjautumisikkunassa kirjoita Aalto-salasanasi salasanakenttään.

4. Valmista tuli!

Web-selain (Linux)

Voit käyttää OneDrivea myös selaimella. Tämä on tällä hetkellä ainoa tapa käyttää OneDrivea Linux-tietokoneella.

1. Mene osoitteeseen https://onedrive.com. 2. KlikkaaSign in (oikealla ylhäällä).

1. Mene osoitteeseen https://onedrive.com.

2. KlikkaaSign in (oikealla ylhäällä).

3. Kirjoita Aalto-sähköpostiosoitteesi ja klikkaaSign in.

3. Kirjoita Aalto-sähköpostiosoitteesi ja klikkaaSign in.

4. Seuraavassa Aalto-kirjautumisikkunassa kirjoita Aalto-salasanasi salasanakenttään.

4. Seuraavassa Aalto-kirjautumisikkunassa kirjoita Aalto-salasanasi salasanakenttään.

5. Valmista tuli!

Liittyviä ohjeita

Pilvitallennus - OneDrive & Google Drive

Aallon OneDrive for Business ja Google Drive tarjoavat 5TB tallennustilan verkossa. Aallon hyvä yhteistyösopimus mahdollistaa laadukkaamman ja ennen kaikkea tietoturvallisemman säilytystilan tiedostoille pilvessä.

Microsoft Office 365 Palvelut

Aallon opiskelijat ja työntekijät saavat käyttöönsä Microsoftin Office 365 -palvelut (mm. OneDrive, Teams, Word, Excel, PowerPoint, etc.) sekä työ- että kotikoneille.

o365

Microsoft Office -paketti: asennus opiskelijoiden ja työntekijöiden omiin laitteisiin

Aalto-yliopiston opiskelijat ja työntekijät saavat maksutta käyttöönsä Microsoftin Office 365 -ohjelmat (mm. Word, Excel ja PowerPoint) omille laitteille (tietokone, tablet ja älypuhelin) Microsoft Office ProPlus -ohjelman myötä (opiskelijoiden osalta kulkee myös nimellä Student Advantage).

Profiilikuvan lisääminen Microsoft Office -sovelluksiin (mm. Outlook, Teams)

Voit halutessasi lisätä oman kuvasi profiilikuvaksi Office-sovelluksiin.

Tätä palvelua tarjoaa:

IT-palvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: