Oletuskansioiden määrittäminen Thunderbirdissä

Mozilla Thunderbird käyttää oletusarvoisesti paikallisia kansioita tallentaessaan mm. lähetetyt viestit (Sent), poistetut viestit (Trash) tai roskapostit (Junk). Aallon postijärjestelmässä nämä palvelimella olevat oletuskansiot ovat eri nimisiä ja siksi onkin tärkeää, että Thunderbirdin käyttöönotossa määritellään erikseen Thunderbird käyttämään näitä palvelimella olevia kansioita.

Määritteleminen on tärkeää esim. tilanteessa, jossa käyttäjä haluaa päästä selainsähköposti webmailin (https://mail.aalto.fi) kautta käsiksi viestiin, jonka hän on lähettänyt Thunderbirdillä.

Ennen kuin aloitat kansioiden määrittämisen Thunderbirdissä, varmista, että palvelimen päästä on tuotu näkyviin (Tilattu/Subscribe) tarvittavat kansiot: Sent items, Deleted items ja Junk E-mail. Jos nämä kansiot eivät näy Thunderbirdissäsi postilaatikon alla, katso ohje Kansion tilaaminen Thunderbirdissä.

1. Siirry Thunderbirdissä kohtaan Edit ja valitse sitten Account settings.

2. Server settings -näkymä avautuu. Määritä ensin roskakori (Deleted items) kohdasta When I delete a message ja valitse Move it to this folder. Valitse alasvetovalikosta kansio Deleted items.

thunderbird_server settings_deleted items.jpg

3. Klikkaa vasemman reunan palkista Copies & Folders. Varmista, että kohdassa When sending messages, automatically: kohta Place a copy in: on valittuna. Valitse sitten Other ja sen viereisestä alasvetovalikosta, @aalto.fi -postitilin alta kansio Sent items (ks. kuva alla).

Thunderbird_account settings_junk settings.jpg

4. Määritä lopuksi roskapostikansio (Junk Mail). Klikkaa vasemman reunan palkissa Junk Settings. Varmista, että kohdassa Move new junk messages to on valittuna. Määritä sitten kansio, johon roskapostit siirtyvät valitsemalla ensin kohta Other ja tämän jälkeen viereisestä alasvetovalikosta, @aalto.fi -postin alta kansio Junk E-mail.

Thunderbird_account settings_junk settings_junk email.jpg

5. Hyväksy muutokset klikkaamalla OK. Käynnistä Thunderbird uudelleen.

6. Nyt Thunderbird on määritelty käyttämään samoja avainkansioita kuin mitä Aallon postijärjestelmä oletusarvoisesti käyttää.