Miten saan sovelluksia työasemille (Windows)

Asennuspyyntö omalle keskitetysti ylläpidetylle Aalto-työasemalle

• Katso itsepalveluportaalista onko sovellus saatavilla. Jos on, tee kohdennus sitä kautta.
  • Jos sovellusta ei ole saatavilla itsepalveluportaalissa, mutta se tulisi saada useiden käyttäjien saataville ja lisäksi sovellus on ilmainen tai siihen on hankittuna usean käyttäjän lisenssi, tee paketointipyyntö lomakkeen avulla. Tee paketointipyyntö myös, jos tarvitset uudemman version vaihdettavaksi jakeluun.
  • Jos kyse on yksittäisasennuksesta sovellukselle jota ei löydy itsepalveluportaalista ja jota ei voi/kannata paketoida usealle käyttäjälle jaeltavaksi, pyydä asennus tiketillä servicedesk@aalto.fi. Kerro tässä yhteydessä myös työasemasi Computer Name, jonka näet painamalla Ctrl-F12.

Tietyt sovellukset kohdennetaan pyytämättä kaikkiin keskitetysti ylläpidettyihin työasemiin. Nämä sovellukset jaetaan laajalti käytettyjen toimintojen saavutettavuuden parantamiseksi, vaikka kaikki eivät niitä tarvitsekaan. Pyrimme minimoimaan isojen ja työaseman normaaliin käyttöön vaikuttavien sovellusten jakelun tässä joukossa. Listan näistä kaikille jaeltavista sovelluksista näet täältä.

Mikäli sovellukselle pitää hankkia lisenssi, katso ohjeita täältä.

Asennuspyyntö mikroluokkiin

• Tarkista ensin täältä onko kyseinen sovellus mahdollisesti jo kohdennettuna tarvittavaan luokkaan. Lista päivittyy automaattisesti joka yö.
  • Katso omalta työasemaltasi itsepalveluportaalista onko sovellus saatavilla. Jos on, pyydä kohdennus tarvittavaan luokkaan tiketillä servicedesk@aalto.fi. Ilmoita luokan sijainti ja tarvepäivä mahdollisimman selkeästi.
  • Jos sovellusta ei ole saatavilla itsepalveluportaalissa, mutta se on ilmainen tai sinulla on siihen usean käyttäjän lisenssi, tee paketointipyyntö lomakkeen avulla. Tee paketointipyyntö myös, jos tarvitset uudemman version vaihdettavaksi jakeluun. Tässä yhteydessä voit myös kertoa mihin luokkaan asennus aluksi tarvitaan.

Tämän sivun ohjeet koskevat keskitetysti ylläpidettyjä Windows-työasemia, joihin sovelluksia asennetaan pääasiassa Aalto IT:n esivalmistelemista paketeista jakeluautomatiikan avulla. Mikäli tarvitset medioita itse ylläpidettyyn Aalto-yliopiston omastamaan työasemaan, katso ohje mediajakelusta.

Mikäli tarvitset sovelluksia kotityöasemaan, katso download.aalto.fi