Microsoft Teams: Pikaopas

Microsoft Teams on uusin Aallon Office 365 -sovellus, joka mahdollistaa ryhmätyöskentelyn tehokkaasti. Teams on kaikkien Aalto-yliopiston työntekijöiden ja opiskelijoiden käytettävissä. Aallossa toimii sekä selainversio että työpöytäsovellus, ja puhelimeen on myös saatavilla mobiilisovellus.

Kirjaudu sisään aalto-sähköpostiosoitteellasi ja salasanallasi.

Internetpohjaisia palveluita koskevat ehdot Aalto-yliopistossa: Palvelun käyttöä koskevat ehdot

Ominaisuudet

• Teams-chatti mahdollistaa kommunikoinnin ja yhteistyön esimerkiksi tietyn porukan kesken. Myös tiedon hakeminen chatin keskusteluhistoriasta sekä keskusteluaiheiden suodattaminen on helppoa jälkeenpäin.
  • Voit järjestää kahdenkeskisen kokouksen tai ryhmäpuhelun myös ilman, että se ilmestyy Teamsin keskusteluun.
  • Käyttäjä voi lisätä tiedoston Teams-keskusteluun kohdassa Tiedostot, jonka jälkeen muut käyttäjät voivat kommentoida dokumenttia. Kommentit näkyvät sekä Keskustelut-kanavassa että valitun dokumentin kanavalla.

Yksityiskohtaisia ohjeita löytyy osoitteesta: https://support.office.com/fi-fi/teams

Microsoft Teams -sovelluksen lataus

Windows

Microsoft Teams -sovelluksen voi ladata Aalto Windows -työasemalle Aalto Workstation Selfservice portaalista.

Mac

Aalto Mac (OS X 10.10 ja uudemmat) koneen pääkäyttäjä (primary user) tai ylläpitäjä voi asentaa sovelluksen Managed Software Center -sovelluksella. Julkisiin työasemiin tai vanhempiin käyttöjärjestelmäversioihin sovelluksen lataaminen onnistuu ottamalla yhteyttä IT-palveluiden asiakaspalveluun: servicedesk@aalto.fi

Linux

Linuxille ei ole vakaata asiakassovellusta, mutta voit käyttää Microsoft Teamsiä kätevästi selaimella (ks. ohjeet alla).

Mobiililaitteet

Microsoft Teams -sovelluksen voi ladata Android- tai iOS-käyttöjärjestelmää käyttävälle mobiililaitteelle. Huom!Tarvitset verkkoyhteyden (LAN,WLAN, mobiilidata) käyttäessäsi Microsoft Teams -sovellusta mobiililaitteella.

Android laitteet: Google Play

IOS laitteet: App Store

Henkilökohtaiset laitteet

Voit ladata Microsoft Teams -sovelluksen henkilökohtaisille koneille täältä: https://teams.microsoft.com/downloads

Microsoft Teamsin käyttäminen selaimella

Kirjaudu Microsoft Teamsiin https://teams.microsoft.com/

Voit käyttää Microsoft Teams -ohjelmaa myös selaimella (ks. linkki yllä), jolloin sinun ei tarvitse asentaa erillistä sovellusta. Microsoft Teams tukee seuraavia selaimia: Firefox, Internet Explorer 10 tai uudempi, Safari, Chrome.

Katso video