Matlabin offlinekäyttö Aalto-Macissa

Managed Software Centerin kautta Aalto Macille asennetun Matlabin käyttö edellyttää verkkoyhteyttä Aallon lisenssipalvelimille (esim. VPN). Matlab on mahdollista jälkikäteen vaihtaa käyttämään ns. kotikäyttölisenssiä. Vaihtoehtoisen lisenssin aktivointi edellyttää tunnusten luomista Mathworksille.

Matlabia ei tarvitse asentaa käsin uudestaan, mutta lisenssitiedot löytyvät download.aalto.fi -palvelusta: https://download.aalto.fi/staff/Matlab/Matlab_TAH_for_Faculty_home.pdf

Lisenssinvaihto-ohjelman saa käynnistettyä seuraavasti:

1. Kopioi Host ID Mathworksin sivuilta (Donwload License File) ja lisää se kansioon Applications -> Matlab -> licenses.

Mathlab-downloadLicenseFile

2. Käynnistä Matlab uudestaan.