Matlab-sovelluksen ongelmanratkaisut

Ohjeessa käsitellään Matlab-sovelluksen tunnettuja ongelmia ja niiden ratkaisuja. Ohjeet pätevät ainakin Windows-työasemissa, mutta niistä saattaa olla apua myös muilla alustoilla.

Mikäli sovelluksen perustoiminnot eivät toimi kunnolla ja sovelluksen Command Window-ikkunaan tulee heti käytön alussa outoja virheviestejä

Kannattaa ensimmäisenä kokeilla sovelluksen oletuspolkujen palautusta seuraavasti:

1. Kirjoita Command Window -ikkunaan komento:

restoredefaultpath

Matlab_set path.jpg

2. Valitse Home-välilehti, sitten  Environment-osiosta Set Path.. -toiminto.

3. Klikkaa Default. Tallenna valintasi painamalla Save ja sulje ikkunalla painamalla Close.

Matlab_search path.jpg

4. Sulje Matlab ja käynnistä se uudestaan. Sovelluksen pitäisi toimia normaalisti.

Jos oletuspolkujen palautus yllä kuvatulla tavalla ei auta, sulje Matlab ja poista seuraava tiedosto käyttäjäprofiilisi dokumenttihakemistosta, mikäli tämä tiedosto on olemassa:

.\Documents\MATLAB\pathdef.m

HUOM!

Mikäli profiilihakemistossa ei ole yllä kuvattua pathdef.m -tiedostoa ja oletuspolkujen asetukset tallentaa, Matlab yrittää luoda tuon tiedoston ensin sovelluksen ohjelmahakemistoon, minne tavallisella käyttäjällä ei ole kirjoitusoikeuksia. Tästä tulee virheilmoitus tai tunnuskysely, mitkä ohittamalla pääset seuraavaan ikkunaan:

Matlab cannot save changes.jpg

Valitsemalla yllä olevasta kuvasta Yes Matlab ehdottaa tallennuspaikaksi käyttäjäprofiilin dokumenttihakemistoa. Kun pathdef.m on siellä, Matlab osaa sen myös jatkossa sieltä hakea ja tallentaa muutoksetkin sinne.