Mac Mailin käyttöönotto Aalto-yliopiston tietokoneissa

Jos otat käyttöön Mac Mailin Aalto-yliopiston tietokoneissa, on suositeltavaa ottaa käyttöön myös Aalto-tiliisi kuuluva kalenteri (iCalendar) ja osoitekirja (Contacts) samalla. Näin et joudu ylläpitämään samoja tietoja useammassa paikassa.

Ennen kuin otat Mac Mailin käyttöön Aalto-Macissa, huomaa, että Mac Mail lataa posteistasi kopiot kotihakemistoosi ja saattaa näin hidastaa tietokonetta. Sähköpostin käyttö on usein sujuvampaa Aalto-yliopiston webmailin (https://mail.aalto.fi) kautta.

1. Valitse Apple Menu (omena-symboli) ja klikkaa System Preferences.

2. Valitse vaihtoehdoista Internet Accounts ja sen jälkeen klikkaa Exchange, jolloin kirjautumisikkuna avautuu.

Internet Accounts setup

3. Kirjoita kirjautumisikkunaan Aalto-tunnus sekä salasanasi ja klikkaa Sign in.

4. Valitse Mac Mail, iCal ja Contacts -sovellukset valikosta (ks. kuva alla) ja klikkaa Done.

Exchange mail setup

5. Avaa tämän jälkeen Mac Mail. Avautumisessa saattaa kestää hetki.

6. Mac Mail, iCalendar ja Contacts ovat nyt valmiit käytettäväksi.