Kokoustilojen varaaminen Aallossa (Outlook ja webmail)

Aalto-yliopiston kokoustiloja voi varata myös Outlookin ja webmailin (https://mail.aalto.fi) kautta.

Katso VIDEO kokoushuoneen varaamisesta Outlookilla

Katso VIDEO kokoushuoneen varaamisesta webmaililla

Kokoustilan varaaminen

Kokoushuoneen varaus tapahtuu luomalla omaan kalenteriisi uusi kalenteritapahtuma, johon valitset kokouksen paikaksi halutun kokoushuoneen tai lisäät yhdeksi vastaanottajaksi halutun kokoushuoneen.

Outlook

1. Luo kalenteriisi New Meeting.

New_Meeting

2. Valitse kokouksen aika.

3. Valitse kokoukselle paikka vasemman reunan Room Finder valikoista. Valitse ensin huonelistaus valikosta Show a room list, ja sitten huone Choose an available room listasta.

Room Finder

4. Jos Room Finder valikko ei ole näkyvissä, saat sen esille klikkaamalla yläosan Room Finder painiketta.

Room Finder icon

5. Valitsemasi huone on nyt Location kentässä.

6. Lisää osallistujat To kenttään.

7. Kirjoita otsikko ja viesti.

8. Lähetä kutsu klikkaamalla Send.

9. Saat pian kokoushuoneelta sähköpostitse automaattisen vahvistuksen huonevarauksestasi.

Webmail

Kirjautuminen webmailiin https://mail.aalto.fi

1. Siirry kalenteriin oikean yläkulman navigaation kautta.

Mail

2. Luo uusi kalenteritapahtuma.

3. Kirjoita otsikko.

4. Valitse kokoukselle paikka (Add a location). Klikkaa Add room, ja valitse listasta sopiva huone.

Add room (webmail)

5. Lisää osallistujat kenttään Add people.

6. Kirjoita viesti.

7. Lähetä kutsu klikkaamalla Send.

8. Saat pian kokoushuoneelta sähköpostitse automaattisen vahvistuksen huonevarauksestasi.

Varattavissa olevat tilat

Outlookin ja webmailin kautta voi varata lähinnä yhteiskäyttöisiä tiloja. Tarkan listan varattavista huoneista voit nähdä Outlookin tai webmailin kautta.

Outlook

1. Avaa Outlookin yläreunan palkista osoitekirja klikkaamalla Address Book -painiketta.

2. Valitse avautuvan ikkunan alasvetovalikosta All Rooms. Saat näkyviin Outlookin ja webmailin kautta varattavissa olevat huoneet

Outlook - Address book

Webmail

Kirjautuminen webmailiin https://mail.aalto.fi

1. Kirjaudu sisään webmailiin osoitteessa https://mail.aalto.fi

2. Klikkaa vasemman yläkulman ruudukkoa, ja valitse siitä avautuvasta valikosta People.

Webmail -booking a meeting room

3. Klikkaa hakemistoa Directory ja valitse sen alta avautuvasta valikosta All Rooms.

Saat näkyviin Outlookin ja webmailin kautta varattavissa olevat huoneet.

Webmail -booking a meeting room