Aalto IT Help

View content in another language: English

Käyttäjätunnuksen aktivointi

Jokainen Aalto-yliopiston opiskelija ja työntekijä saa käyttöönsä Aalto-yliopiston käyttäjätunnuksen. Käyttäjätunnuksen avulla voit kirjautua Aallon tietojärjestelmiin sekä käyttää yliopiston sisäisiä palveluita. Käyttäjätunnuksen voi aktivoida joko itsepalveluportaalissa https://salasana.aalto.fi tai käymällä Aalto-yliopiston IT-palveluiden asiakaspalvelussa.

Käyttäjätunnus ja salasana ovat aina henkilökohtaisia, eikä niitä saa luovuttaa muiden käyttöön. Tunnuksen omistaja on vastuussa kaikesta tunnuksellaan tapahtuvasta käytöstä. Aalto-yliopiston tietojärjestelmien käyttöpolitiikka koskee kaikkia yliopistoyhteisön jäseniä ja sitä sovelletaan kaikkiin yliopiston hallinnassa tai muutoin yliopiston vastuulla oleviin tietojärjestelmiin ja niiden käyttöön.

Käyttäjätunnuksen aktivointi itsepalveluportaalissa

Itsepalveluportaali: https://salasana.aalto.fi

Käyttäjätunnuksen voi aktivoida itsepalveluportaalissa osoitteessa https://salasana.aalto.fi. Palvelun käyttäminen vaatii tunnistautumista pankkitunnuksilla tai poliisin myöntämällä sirullisella henkilökortilla.

Käyttäjätunnuksen aktivointi asiakaspalvelussa

Käyttäjätunnuksen voi aktivoida vierailemalla Aalto-yliopiston IT-palveluiden asiakaspalvelussa Otaniemen tai Töölön kampuksella. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi kuvallisella henkilöllisyystodistuksella.

Ei-palkkasuhteessa olevan käyttäjätunnus

Siviilipalvelusmiehille, palkattomille harjoittelijoille ja palkkioita saaville henkilöille käyttäjätunnusta ei luoda automaattisesti. Käyttäjätunnusta haetaan silloin Vierailijan henkilötiedot -lomakkella. Emeritus-professorit hakevat Aalto-käyttäjätunnusta ja sähköpostilaatikkoa oman laitoksensa kautta, koska laitokset tietävät, millaisia oikeuksia he tarvitsevat.  

  1. Vierailijan henkilötiedot lomake löytyy Insidesta kohdasta Lomakkeet - HR  ja sen voi noutaa myös palvelupisteestä.
  2. Palauta täytetty ja allekirjoitettu lomake laitoksen tai yksikön yhteyshenkilölle. Yhteyshenkilö lisää lomakkeeseen omat tietonsa ja tarkistaa, että lomake on täytetty oikein. Laitoksen johtaja allekirjoittaa lomakkeen ja määrittelee, kuinka pitkäksi ajaksi Aalto-käyttäjätunnus myönnetään (max. 3 vuotta). Yhteyshenkilö lähettää lomakkeen oman laitoksensa palkoista vastaavalle henkilölle vietäväksi henkilötietojärjestelmään, jonka jälkeen Aalto-käyttäjätunnus syntyy automaattisesti. 
  3. Käyttäjätunnuksen voi aktivoida itsepalveluportaalissa osoitteessa: https://salasana.aalto.fi tai Aalto-yliopiston IT-palveluiden asiakaspalvelussa.
Käytämme yhteystietoja vain, jos tarvitsemme lisätietoja palautteeseen liittyen.
Tämä lomake on tarkoitettu vain ohjeesta annettavaan palautteeseen. Jos sinulla on ongelmia IT-palveluiden käytössä, ota yhteyttä: servicedesk@aalto.fi