Kalenterin jakaminen Aallon ulkopuolelle

Voit jakaa Aalto-sähköpostin kalenterin näkymän myös Aallon ulkopuolelle (Internet Calendar Publishing). Jaetusta kalenterista näkyy, milloin käyttäjä on vapaa/varattu (Availability only = free/busy).Kalenteritapahtuman otsikko tai sisältö eivät näy muille kuin käyttäjälle itselleen.

Voit kuitenkin valita asetuksista näytettäväksi laajan kalenterinäkymän (Limited details / Full details).

Kalenterin julkaisu Aallossa tapahtuu webmailin (https://mail.aalto.fi) kautta.

Kirjautuminen webmailiin https://mail.aalto.fi

Kalenterin jakamisen aloittaminen

1. Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://mail.aalto.fi

2. Valitse sivun oikeasta yläkulmasta ratas-kuvakkeen alta Options.

3. Valitse vasemman reunan listasta Calendar ja Publish calendar.

publisher calendar.jpg

4. Ensimmäisen laatikon Calendar on oma kalenterisi. Jos sinulla on joku muu oma kalenteri, jonka haluat julkaista, valitse se kolmiosta aukeavasta valintalistasta.

select calendar and permissions.jpg

5. Valitse näkyvyys Select permissions -kohdassa. Availability only näyttää kalenteristasi vain vapaa/varattu tiedot.

6. Tallenna muutokset klikkaamalla Save.

7. Saat näkyville HTML ja ICS linkit, jotka voit lähettää heille, joille haluat kalenterisi jakaa.

Voit aloittaa kalenterin jakamisen myös Windows Outlookin kalenterin kautta

1. Valitse kalenterinäkymässä Publish Online: Publish This Calendar, jolloin siirryt webmailin kirjautumisikkunaan.

Outlook publish online.jpg

2. Kirjaudu sisään webmailiin, jolloin päädyt suoraan edellisen ohjeen kohtaan 4. Valitse kalenterisi.

3. Jatka edelleen ohjeen seuraamista kohtien 5 ja 6 mukaan.

Kalenterin jakamisen lopettaminen

1. Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://mail.aalto.fi

2. Valitse sivun oikeasta yläkulmasta ratas-kuvakkeen alta Options.

3. Valitse vasemman reunan listasta Calendar ja Publish calendar.

publisher calendar.jpg

4. Valitse jakamasi kalenteri.

5. Valitse laatikosta Select permissions : Not shared.

6. Tallenna muutokset klikkaamalla Save.