Aalto IT Help

View content in another language: English

Exchange-postituslistat - viestien moderointi

Postituslista on sähköpostiviestien jakeluun erikoistunut työkalu, jonka avulla sähköpostiviestejä voi kerralla lähettää kaikkien listan jäsenten henkilökohtaiseen sähköpostilaatikkoon.

Exchange-postituslistoilla vastaanottajina on ainoastaan @aalto.fi-osoitteita ja näiden postituslistojen osoite on aina [listannimi]@aalto.fi. Exchange-postituslistojen viestejä on mahdollista moderoida eli hyväksyä tai hylätä Outlookin tai webmailin  (https://mail.aalto.fi) kautta.

Webmailiin kirjautuminen https://mail.aalto.fi 

Viestien moderointi: hyväksyminen tai hylkääminen

Jotta voit moderoida Exchange-postituslistoja, tulee sinun olla ko. postituslistan moderaattorina ja käyttää joko Outlookia tai Aallon webmailia (https://mail.aalto.fi).  

1. Kun joku lähettää moderoidulle listalle viestin, saat listan moderaattorina sähköpostiviestin (ks. alla oleva viesti).

Moderating messages

2. Saapuneessa sähköpostiviestissä on liitteenä se viesti, mitä listalle yritetään lähettää. Kaksoisklikkaamalla kohdan liitteen vieressä olevaa kolmiota (yllä olevassa kuvassa ympyröity punaisella) saat esille valintalistan.

Moderating messages

3. Saat lähetetyn viestin näkyviin valitsemalla alasvetovalikosta Open.

4. Jos viesti on mielestäsi hyväksyttävä ja haluat päästää sen läpi, klikkaa viestin yläreunassa näkyvää vihreää Approve-painiketta.

Moderating messages

5. Jos viesti ei ole kelvollinen etkä halua päästää sitä läpi, klikkaa punaista Reject-painiketta. Saat vielä valita haluatko muokata hylkäysviestiä tai peruuttaa sen.

Moderating messages

6. Jos viesti päästetään läpi, alkuperäinen lähettäjä ei saa erillistä ilmoitusta. Mikäli viestin läpipääsy estetään, lähettäjä saa ilmoituksen (ks. alla oleva kuva).

Moderating messages
Moderating messages

Moderaattoreiden lisääminen ja poistaminen

Exchange-postituslistojen manageri pääsee muokkaamaan postituslistan moderointiasetuksia Webmailin kautta. Moderaattori ei voi kuitenkaan muokata listan moderointiasetuksia.  

1. Siirry selaimella webmailiin (https://mail.aalto.fi) ja kirjaudu sisään aalto-tunnuksellasi.

2. Sisäänkirjautumisen jälkeen valitse oikeasta yläkulmasta ratas-kuvakkeen alta Options.

Account settings

 

3. Valitse avautuneessa näkymässä vasemman reunan listasta ensin General ja sitten Distribution groups.

Distribution groups I belong to

4. Valitse oikean palkin valikoimasta Distribution groups I own se lista, jota haluat muokata. Saat listan auki kaksoisklikkaamalla listan nimeä.

Distribution groups I belong to

5. Siirry vasemman palkin message approval -välilehdelle klikkaamalla sitä.

Moderating messages

6. Group moderators ikkunassa lisätään (+) ja poistetaan (-) moderoijia.

7. Alemmassa ikkunassa voit lisätä tai poistaa henkilöitä, joiden viestit pääsevät läpi ilman moderointia.

8. Tallenna tekemäsi muutokset valitsemalla Save.

Käytämme yhteystietoja vain, jos tarvitsemme lisätietoja palautteeseen liittyen.
Tämä lomake on tarkoitettu vain ohjeesta annettavaan palautteeseen. Jos sinulla on ongelmia IT-palveluiden käytössä, ota yhteyttä: servicedesk@aalto.fi