Exchange-postituslistat - vastaanottajan lisääminen ja poistaminen (Outlook ja webmail)

Postituslista on sähköpostiviestien jakeluun erikoistunut työkalu, jonka avulla sähköpostiviestejä voi kerralla lähettää kaikkien listan jäsenten henkilökohtaiseen sähköpostilaatikkoon.

Exchange-postituslistoilla vastaanottajina on ainoastaan @aalto.fi-osoitteita ja näiden listojen osoite on aina [listannimi]@aalto.fi. Exchange-postituslistojen vastaanottajia voi lisätä ja poistaa joko Outlookin tai webmailin  (https://mail.aalto.fi) kautta.

Webmailiin kirjautuminen https://mail.aalto.fi

Outlook: vastaanottajien lisääminen ja poistaminen

1. Avaa Outlook.

2. Siirry osoitekirjaan klikkaamalla Address Book -painiketta.

Exchange mailing list - address book

3. Kirjoita postituslistasi nimi avautuvan ikkunan hakukenttään ja klikkaa Go. Kun näet listasi osoiteluettelossa, klikkaa oikeaa hiiren painiketta listasi päällä ja valitse avautuvasta valikosta Properties.

Exchange mailing list - address book

4. Näkyviin tulee tarkempia tietoja listasta.

5. Klikkaa Modify Members muokataksesi listan jäseniä.

Exchange mailing list - modify members

6. Uusi ikkuna avautuu. Valitse ikkunasta lisäätkö vastaanottajia listalle (Add) vai poistatko listalta vastaanottajia (Remove).

Exchange mailing list - contact group membership

a) Lisää uusi vastaanottaja postituslistalle:

1. Klikkaa Add.
  2. Uusi ikkuna avautuu näytölle. Hae haluamasi käyttäjät osoitteistosta syöttämällä henkilön nimi hakukenttään ja klikkaamalla sen jälkeen Go.
  3. Oikean henkilön löydyttyä kaksoisklikkaa nimeä ja nimi lisätään ikkunan alareunan Add-riville. Voit hakea kaikki haluamasi käyttäjät samalla kertaan.
  4. Kun kaikki haluamasi nimet näkyvät Add-rivillä, klikkaa OK.
  5. Lopeta listan vastaanottajien editointi klikkaamalla ensin OK ja sen jälkeen uudestaan OK.

b) Poista vastaanottaja postituslistalta:

1. Valitse poistettavat henkilöt Remove-painikkeen vasemmalla puolella näkyvästä Members-kentästä ja klikkaa Remove.
  2. Vastaanottajat on nyt poistettu listalta. Lopeta listan vastaanottajien editointi klikkaamalla ensin OK ja sen jälkeen uudestaan OK.

Aalto-yliopiston webmail: vastaanottajien lisääminen ja poistaminen

1. Siirry selaimella webmailiin (https://mail.aalto.fi) ja kirjaudu sisään aalto-tunnuksellasi.

2. Sisäänkirjautumisen jälkeen valitse oikeasta yläkulmasta ratas-kuvakkeen alta Options.

Webmail - options

3. Valitse avautuvassa näkymässä vasemman reunan listasta General ja Distribution groups.

Webmail -distribution groups

4. Valitse oikealla olevasta valikoimasta Distribution groups I own sekä se postituslista, jota haluat muokata.

Distribution groups I own

5. Jäseniä hallinnoidaan membership välilehdellä; jäseniä lisätään plussasta (+), ja poistetaan miinuksesta (-).

Add or remove members

a) Lisää uusi vastaanottaja postituslistalle:

1. Klikkaa Plussaa (+), jolloin uusi ikkuna avautuu.
  2. Etsi henkilö, jonka haluat lisätä.
  3. Kilkkaa oikeassa alakulmassa olevaa plussaa (ks. kuva alla). Etsi muut lisättävät henkilöt vastaavasti.
  4. Kun olet valmis klikkaa ylhäällä tai alhaalla olevaa Save-painiketta. Klikkaa sen jälkeen uudestaan Save tallentaaksesi valintasi.
Add members

b) Poista vastaanottaja postituslistalta:

1. Valitse henkilön nimi, jonka haluat poistaa postituslistalta ja klikkaa miinusta (-).
  2. Vastaanottaja on nyt poistettu postituslistalta. Klikkaa sen jälkeen Save tallentaksesi valintasi.