Eduroamin asennusohjeet

Eduroam on kansainvälinen, akateeminen verkkovierailujärjestelmä, joka on tarkoitettu ensisijaisesti Aalto-yliopistossa vieraileville. Verkon käyttäjä pääsee rajoitetusti yliopiston sisäisiin palveluihin, esim. tarkastelemaan kirjaston elektronisia aineistoja.

Alla olevien ohjeiden avulla saat asennettua eduroamin Aalto-yliopiston laitteille.

Yleinen ohjeistus Mikäli haluat asentaa eduroamin omalle laitteellesi, seuraa Eduroam-organisaation ohjeita osoitteessa https://cat.eduroam.org

Käyttäjätunnus ja salasana Kirjautuessasi eduroamiin käytä Aalto-sähköpostiosoitetta ja -salasanaa.

Windows 7

Seuraa Eduroam-organisaation ohjeita osoitteessa https://cat.eduroam.org .

Windows 10

1. Avaa langattomien yhteyksien lista ja valitse eduroam.

2. Kirjoita tunnus-kohtaan sähköpostitunnus muodossa etunimi.sukunimi@aalto.fi  (tai eräillä henkilöillä etunimi.kirjain.sukunimi@aalto.fi). Salasana on Aalto-käyttäjätunnuksen salasana.

3. Paina OK.

4. Yhteys Eduroam-verkkoon on muodostettu.

Windows muistaa jatkossa käyttäjätunnuksesi ja salasanasi yhteyttä muodostettaessa. Jos vaihdat salasanan, pyytää Windows automaattisesti uutta salasanaa myös Eduroam-yhteyteen.

Mac-tietokoneet

Aalto-yliopiston Mac-tietokoneissa Eduroam toimii automaattisesti. Kun kirjaudut eduroamiin, anna käyttäjätunnuksesi muodossa etunimi.sukunimi@aalto.fi (tai eräillä henkilöillä etunimi.kirjain.sukunimi@aalto.fi). Salasana on Aallon käyttäjätunnuksen salasana.

Mikäli haluat asentaa eduroamin omalle Mac-tietokoneellesi, seuraa Eduroam-organisaation ohjeita osoitteessa  https://cat.eduroam.org.

Andorid- ja iPhone –älypuhelimet

1. Avaa langattomien yhteyksien lista puhelimesi asetuksista.

2. Valitse verkkoyhteyksistä eduroam.

3. Kirjoita tunnus-kohtaan Aallon sähköpostitunnus (muotoa etunimi.sukunimi@aalto.fi tai eräillä henkilöillä etunimi.kirjain.sukunimi@aalto.fi) ja salasana-kohtaan oman Aalto-tunnuksesi salasana.

4. Paina OK.

5. Älypuhelimesi on yhdistetty Eduroam-verkkoon.

Eduroamin suojattu yhteys edellyttää DigiCert Assured ID Root CA -varmenteen käyttöä, mikä löytyy automaattisesti useimmista älypuhelimista. Mikäli sertifikaattia ei laitteestasi löydy, voit ladata sen DigiCert.comin juurivarmennesivulta.

IPad

1. Valitse asetuksista Wi-Fi välilehti ja yritä muodostaa yhteys Eduroamiin.

2. Syötä Aalto-yliopiston käyttäjätunnukseksi sähköpostitunnuksesi muotoa (muotoa etunimi.sukunimi@aalto.fi tai eräillä henkilöillä etunimi.kirjain.sukunimi@aalto.fi). Salasana on Aallon käyttäjätunnuksen salasana.

3. Laitteesi on nyt yhteydessä Eduroam-verkkoon.

Ubuntu 12.04 & 14.04

1.Täytä Wireless Network Authentication Required -ikkunaan seuraavat tiedot:

Wireless security: WPA & WPA2 Enterprise

Authentication: Protected EAP (PEAP)

Anonymous identity: anonymous@aalto.fi

CA certificate: DigiCert_Assured_ID_Root_CA.pem PEAP version: Automatic Inner authentication: MSCHAPv2

Username: firstname.lastname@aalto.fi

Password: <your Aalto password>

2. Valitse sen jälkeen Connect.