Asennusmediat käsin ylläpidettyihin työasemiin

Keskitetysti ylläpidettyihin työasemiin sovellukset asennetaan pääsääntöisesti Aalto IT:n esivalmistelemista paketeista jakeluautomaation avulla (kts. Windows, MacOS, Linux)

On kuitenkin jonkin verran yliopiston omistamia työasemia, jotka eivät syystä tai toisesta ole keskitetyn hallinnan piirissä. Näiden työasemien ylläpitäjät laitoksilla voivat ladata asennusmedioita henkilökunnan tunnuksilla verkkolevyltä \\work\common\media

Osaan hakemistoista (kuten Microsoft) on lisenssisyistä pääsy vain IT:n valtuuttamilla ylläpitäjillä. Joissakin hakemistoissa on kerrottu sovelluskohtaisia lisenssirajoituksia, joita tulee noudattaa.

Mediahakemistosta otetut sovellukset ja lisenssit saa asentaa vain Aalto-yliopiston omistamiin työasemiin. Sovellukset kotiasennuksiin löytyvät sivulta http://download.aalto.fi

Medioiden lataaminen Windows-työasemalta

• Voit selata suoraan mediahakemistoon Aalto-toimialueeseen liitetyltä työasemalta kirjoittamalla tiedostohallinnassa tai työpöydän vasemman alanurkan Start-hakuvalikossa osoitteeksi \\work.org.aalto.fi\common\media
  • Työasemassa, joka on Aalto-verkossa mutta ei toimialueessa sinun täytyy syöttää Aalto-tunnuksesi muodossa AALTO\käyttäjätunnus

Medioiden lataaminen MacOS-työasemalta

mac1
  1. Avaa Finder
  2. Avaa Finder:in Go-valikosta Connect to server...
  3. Kirjoita ilmestyvään Server Address -kenttään cifs://work.org.aalto.fi/common/media
  4. Syötä Aalto-käyttäjätunnuksesi ja -salasanasi, kun niitä kysytään
    mac2
  5. Mediahakemisto ilmestyy Finder:iin

Medioiden lataaminen Linux-työasemalta tai -yleispalvelimelta

• Aalto-toimialueen Linux-ympäristössä hakemisto löytyy valmiina polusta: /m/work/common/media
  • Aalto-toimialueen ulkopuolisten Linuxien kanssa voi kirjautua kosh.org.aalto.fi -yleispalvelimeen, jonka kautta tiedostojen kopiointi voidaan suorittaa haluamallaan tavalla (esim. scp tai sftp).