Adobe Connect: käyttöönotto

Adobe Connect on verkkokokousjärjestelmä työasemille, tableteille ja älypyhelimille. Adobe Connect soveltuu henkilöiden keskinäiseen yhteydenpitoon sekä luentojen ja infotilaisuuksien lähettämiseen (webcast) ja se on saatavilla sekä Aallon henkilökunnalle että opiskelijoille. Voit myös tallentaa istunnot myöhempää katselua varten.

Adobe Connectin käyttö vaatii Aalto-käyttäjätunnuksen.

Siirry palveluun https://connect.funet.fi

Käyttöönotto

Voit käyttää Adobe Connectia työaseman selaimen avulla, jolloin se vaatii toimiakseen Adobe Flash Playerin. Mikäli koneesi tarvitsee Adobe Flash Playerin tai sen uudemman version, ilmoittaa ohjelma siitä automaattisesti sekä tarjoaa päivityslinkin. Tabletit ja älypuhelimet tarvitsevat erillisen Adobe Connect -sovelluksen, jonka voit ladata Google Playsta tai App Storesta.

1. Pääset kirjautumaan Adobe Connectiin osoitteessa https://connect.funet.fi. (Vaihtoehtoisesti voit klikata linkkiä kokouskutsussa tai vastaanottamassasi sähköpostiviestissä, jolloin siirryt automaattisesti kokoushuoneeseen nimimerkin luomisen jälkeen).
  2. Valitse alasveto-valikosta Aalto University. Palveluun kirjaudutaan HAKA-kirjautumisen kautta, joten palvelun käyttö vaatii Aalto-käyttäjätunnusta.
  3. Olet nyt kirjautunut Adobe Connectiin ja sovellus on valmis käytettäväksi.

Jotta voit käyttää Adobe Connectia, tarvitset lisäksi kuulokemikrofonin ja web-kameran. Jos saman pöydän ympärillä on useampi osallistumassa Connect-kokoukseen, kannattaa varautua erillisellä neuvottelumikrofonilla (esim. Jabra tai Clearone).

Neuvottelun aikana voit myös jakaa tiedostomateriaalia (esim. PowerPoint, PDF), piirtää piirtotyökalulla, jakaa tietokoneen kuvaruudun tai keskustella tekstipohjaisesti (chat).

Adobe Connect -roolien oikeudet

• Host: oikeus luoda uusi neuvottelutila sekä valvoa keskustelua. Host kontrolloi muita käyttäjärooleja Presenter ja Participant.
  • Presenter: oikeus käyttää mikrofonia, kameraa ja muita jakotyökaluja.
  • Participant: oikeus vain seurata neuvottelua.

Ohjeet oman huoneen luomiseen

Kattavat ohjeet Adobe Connect 9 (Funet tiimi) käyttämiseen