Aalto IT Help

View content in another language: English

Aalto Wiki: Uuden wikialueen luominen

Aalto Wiki on yhteistyötyökalu Aalto-yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle.

Wikit ovat yksinkertaisia verkkosivustoja, joissa voit lukemisen ohella lisätä ja muokata sisältöjä työtiloissa (henkilökohtainen työtila tai yhteistyötila). Oikeudet jakamalla voit myös työskennellä Wikissä Aallon ulkopuolisten henkilöiden kanssa.

Aalto Wiki http://wiki.aalto.fi

Aalto Wikissä olevat valmiit ryhmät:

  • aalto_users on koko Aalto-yliopisto
  • aalto_student on opiskelijat (osajoukko aalto_usersista)
  • aalto_staff on henkilökunta (osajoukko aalto_usersista)
  • haka_users on suomalaisten yliopistojen ja korkeakoulujen käyttäjiä

Voit luoda Aalto Wikiin oman wikialueen joko henkilökohtaiseen tai jonkin työryhmän käyttöön. Wikialueen perustaja määrittää ylläpitäjänä alueen julkisuuden ja avoimuuden sekä vastaa alueesta ja sen mahdollisesta varmuuskopioinnista.  

  1. Jos luot uuden wikialueen, varmista, että vähintään ryhmällä aalto_student on lukuoikeudet tilaan (mahdollistaa kaikkien Aalto-yliopiston opiskelijoiden pääsyn tilaan)
  2. Luo sivu harjoitustyöryhmää varten ja nimeä se (esim. "hypermystiikan perusteet ryhmä 1")
  3. Klikkaa kohtaa Restrictions sekä Edit (alhaalta). Valitse Choose users ja määrittelee tarvittavat oikeudet (jos henkilöä ei löydy, pyydä häntä kerran kirjautumaan wikiin, jotta hän löytyy käyttäjähakemistosta). Tallenna sivu.
  4. Kaikki sivun alisivut ja liitteet näkyvät vain omalle harjoitustyöryhmälle. Voit myös antaa halutessasi oikeudet myös opettajalle tai assistentille.

Laajemmat ohjeet uuden wikialueen perustamiseen: https://wiki.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=7962633

Käytämme yhteystietoja vain, jos tarvitsemme lisätietoja palautteeseen liittyen.
Tämä lomake on tarkoitettu vain ohjeesta annettavaan palautteeseen. Jos sinulla on ongelmia IT-palveluiden käytössä, ota yhteyttä: servicedesk@aalto.fi