Aalto-sähköposti puhelimeen (iPhone ja Android)

Ohjeet sähköpostitilin määrittämisen on lueteltu käyttöjärjestelmän mukaan (iPhone ja Android). Valikkojen nimet saattavat vaihdella laitteen mallista ja versiosta riippuen.

Outlook app ei toimi Aalto sähköpostin kanssa. Toimivia on esim. wmvare boxer. Valitse siinä vaihtoehdoista exchange. Sitten tarvitsee laittaa vain aalto-sähköpostiosoitteesi.

Huomioithan, että laitteen tulee olla yhteydessä verkkoon, jotta asennus onnistuu.

iPhone

1. Valitse Settings-sovellus.
  2. Valitse Accounts & Passwords ja sen jälkeen Mail, Calendars, Notes.
  3. Lisää tili.
  4. Valitse Microsoft Exchange.
  5. Kirjoita sähköpostiosoittesi ja salasanasi. Description-kenttään voit kirjoittaa haluamasi nimen tilille. Paina lopuksi Next.
  6. Valitse seuraavalta sivulta mitä tietoja haluat synkronoida puhelimessa ja paina Save.
  7. Tilin asennus on valmis. Voit nyt lukea sähköposteja Mail-sovelluksesta.

Android

1. Avaa Sähköposti-sovellus. Jos et ole aiemmin asentanut puhelimeesi muuta sähköpostia, alkaa tilin asennus suoraan. Jos puhelimessa on aikaisemmin ollut toinen sähköpostitili, paina Asetus-näppäintä ja valitse Asetukset.
  2. Valitse Lisää tili tai paina vaihtoehtoisesti plus-merkkiä avautuvalta sivulta. Voit lisätä tilejä myös Asetukset-valikon kautta kohdasta Tilit.
  3. Valitse Exchange.
  4. Syötä sähköpostiosoitteesi sekä salasanasi niille varattuihin kenttiin ja paina Seuraava. (Jotkut versiot voivat kysyä vielä Exchange-palvelimen osoitetta, joka on mail.aalto.fi, ja/tai domainia org.aalto.fi).
  5. Odota hetki, asetuksia noudetaan verkosta.
  6. Jos asennus kysyy lupaa suojaustoimintojen hallinnalle, hyväksy hallinta valitsemalla Kyllä tai OK.
  7. Määritä lopuksi valinnaiset asetukset ja paina Seuraava.
  8. Jos asennus kysyy suojaustoimintojen hallinnasta, hyväksy hallinta painamalla, Kyllä, OK tai Aktivoi.
  9. Kirjoita lopuksi tilille nimi ja paina Valmis. Sähköposti on valmis käytettäväksi.