Aalto-Mac: salasanan vaihtaminen

Maceissä osa käyttäjän tiedoista on säilötty avainnippuun (Keychain) ja se on suojattu yleensä käyttäjän kirjautumissalasanalla. Kun käytät Aallon Mac-tietokonetta, kannattaa Aalto-salasana vaihtaa suoraan koneesta itsestään alla olevan ohjeen avulla.

1. Kytke Mac-tietokoneesi ensin Aallon työasemaverkkoon.
  2. Valitse omenavalikosta System Preferences ja Users & Groups.
  3. Valitse sitten Change Password... Tätä kautta vaihdettaessa uusi salasana päivittyy myös Keychainin salasanaksi ja vältyt ongelmilta. Jos vaihdat salasanan ulkoisesta lähteestä (esim. salasana.aalto.fi), pitää se vielä erikseen päivittää Aalto-Macin keychainiin.

Jos Keychainin kanssa on ongelmia, avainnipun salasanan voi käydä itse nollaamassa alla olevan ohjeen avulla.

1. Käynnistä /Applications/Utilities/Keychain Access.app ohjelma.
  2. Valitse sitten yläpalkista ensin Keychain Access ja sitten Preferences...
  3. Klikkaa Reset My Default Keychain ja valitse uusi avainnipun salasana.
  4. Kirjaudu heti koneeltasi ulos ja sen jälkeen uudelleen sisään, jotta vanhan avainnipun tiedostolukot vapautuvat ja uusi avainnippu asettuu toimimaan.

Tarkemmat ohjeet löytyvät Applen ohjesivuilta suomeksi ja englanniksi.