Aallon virtuaalinen työpöytä - vdi.aalto.fi

Voit käyttää Aallon virtuaalista työpöytää omalla laitteellasi mistä tahansa VMware Horizonilla.

Pikaopas

1. Mene osoitteeseen https://vdi.aalto.fi
  2. Asenna VMware Horizon Client ja lisää palvelin vdi.aalto.fi
  3. Kirjaudu sisään Aalto-käyttäjätunnuksellasi ja -salasanallasi.

Kirjaudu sisään Aalto-käyttäjätunnuksellasi ja -salasanallasi

Tunnetut rajoitteet:

• 1000 yhtä aikaista käyttäjää
  • 200 Ubuntu käyttäjää

Tapa 1 - Käytä VMware Horizon clientia (suositeltu)

Tunnetut rajoitteet:

• Windows työpöydän lataaminen kestää yli minuutin, ja sen jälkeen OneDriven käyttöön ottaminen toisen minuutin.

--

Aalto luokat: Vmware Horizon client asennetaan myöhemmin. Nyt käytössä on vain Vmware Horizon HTML access.

Aalto Windows: Vmware Horizon client asennetaan myöhemmin. Nyt käytössä on vain Vmware Horizon HTML access.

Aalto Mac: Asenna VMware Horizon Client Managed Software Centeristä.

Aalto Ubuntu: Vmware Horizon client asennetaan myöhemmin. Nyt käytössä on vain Vmware Horizon HTML access.

Muut laitteet: Voit asentaa VMware Horizon clientin laitteellesi osoitteesta vdi.aalto.fi

VDI start page

Tapa 2 - Käytä VMware Horizon HTML Accessia

Tunnetut rajoitteet:

• Ei toimi Edge-selaimella.
  • Skandinaaviset kirjaimet å, ä, ö eivät toimi vielä HTML Access Ubuntussa.
  • Windows työpöydän lataaminen kestää yli minuutin, ja sen jälkeen OneDriven käyttöön ottaminen toisen minuutin.

HTML Access sisältää lähes kaikki samat ominaisuudet kuin Horizon client.

1. Mene osoitteeseen https://vdi.aalto.fi

2. Valitse VMware Horizon HTML Access.

3. Kirjoita Aalto-käyttäjätunnuksesi ja –salasanasi ja klikkaa Login.

VMware HTML login

4. Valitse Ubuntu tai Windows 10. (Tässä oppaassa jatketaan Windows 10:llä).

VMware HTML win10

5. Valitse Windows 10 ja odota muutama minuutti niin työpöytäsi latautuu käyttöösi.

Alla olevassa kuvassa on erään käyttäjän työpöydän vasen puoli.

VMware HTML win10 left side

6. Voit työskennellä, niin kauan kuin on tarve. Dokumenttisi ja muutoksesi tallentuvat kotihakemistoosi.

7. Kun olet valmis, kirjaudu ulos istunnosta.

1. joko Windows lippu > Your account > Sign out.
  2. tai sivuvalikosta vetimen takaa (yläpuolella olevassa kuvassa näkyvä vihreä nuoli osoittaa siihen). Klikkaa vedintä ja valitse Ctrl+Alt+Delete valitsin ja Sign out.

8. Jos näytönsäästäjä lukitsee istuntosi, voit avata lukon Ctrl+Alt+Delete valitsimesta.

VMware HTML win10 lsidebar

9. Kirjaudu ulos VMware Horizon HTML Accessista: Avaa menu ja valitse Log out.

VMware HTML logout

UKK

Jos suljen Vmware-ikkunan kirjautumatta ulos, vapautuuko VDI-tietokone?

VDI-tietokone ei, mutta yhtä aikaisten käyttäjien lisenssi vapautuu.

Onko VDI-tietokoneissa käytettävissä Adobe-ohjelmia?

Ei vielä. Adoben lisenssien selvittely VDI käyttöön on kesken.

Ohjelmat pyörivät kampuksella olevassa koneessa, mutta kuva näytetään internetissä olevaan, esimerkiksi kotikoneeseen.

Milloin VMware Horizon client saadaan Aalto-tietokoneille?

Mac on jo saatavilla, Windows on hyväksymisvaiheessa, ja Ubuntun aikataulu on avoin.

Onko se aina täyden näytön tilassa? Mistä löydän näytön, äänen yms. asetukset?

Alt+F= Full screen toggle on/off

Näytön ylälaidassa -> View Options

Android client valittaa sertifikaatista.

Lisäämme tämän tunnettuihin rajoitteisiin. Android ei tunnista Digicert varmennetta.

Onko kustomoitu työpöytä tulossa?

On suunnitelmissa.

Voiko tätä käyttää myös tenteissä?

On mahdollista.