Aalto IT Help

Perussovellukset Windows-työasemissa

Seuraavat sovellukset asennetaan oletuksena kaikkiin keskitetysti ylläpidettyihin Windows-työasemiin. Microsoft Office, Project ja Visio Microsoft Office Professional Plus, Microsoft Project Pro ja Microsoft Visio. Versio 2016. Lisäksi asennetaan Microsoft Mathematics Add-In for Word ja kattava oikolukupaketti ja joitakin muita lisukkeita. Käyttäjille asennetaan myös Aalto-yliopiston Word-, Powerpoint- ja Visio-dokumenttipohjat. Microsoft OneDrive next gen Sync Client Microsoft Teams

Miten saan sovelluksia työasemille (Windows)

Asennuspyyntö omalle keskitetysti ylläpidetylle Aalto-työasemalle Katso itsepalveluportaalista onko sovellus saatavilla. Jos on, tee kohdennus sitä kautta. Jos sovellusta ei ole saatavilla itsepalveluportaalissa, mutta se tulisi saada useiden käyttäjien saataville ja lisäksi sovellus on ilmainen tai siihen on hankittuna usean käyttäjän lisenssi, tee paketointipyyntö lomakkeen avulla.

Sovelluspaketointi

Sovellusjakelu keskitetysti ylläpidettyihin Windows-, Linux- ja MacOS-työasemiin pyritään tekemään pääsääntöisesti automaatiolla. Jotta sovelluksia voidaan näin jaella, ne pitää ensin valmistella IT:n toimesta paketeiksi. Mikäli haluat keskitettyyn jakeluun uuden sovelluksen tai uuden version jo saatavilla olevasta sovelluksesta, ja siihen on hankittuna usean työaseman käyttöön riittävä lisenssi tai sovellus on ilmainen:

OneDrive: Pikaopas

OneDrive antaa sinun tallentaa tiedostot yhteen paikkaan, jakaa niitä muiden käyttäjien kanssa, ja käyttää niitä millä tahansa Internetiin yhdistetyllä laitteella. Aalto-yliopiston työntekijät ja opiskelijat saavat ilmaiseksi käyttöönsä 5 TB OneDrive tallennustilaa.  Mistä saat OneDriven Aalto Windows ja Aalto Mac OneDrive on asennettu kaikkiin  Aalto Windows - ja Aalto Mac -tietokoneisiin. Sinun tarvitsee vain etsiä OneDrive. Muut laitteet Lataa ja asenna se täältä:

Itsepalveluportaali Windows-sovellusten tilaamiseen

Itsepalveluportaali on keskitetysti ylläpidetyissä Windows-työasemissa näkyvä palvelu, jonka avulla voit kohdentaa IT:n tarjoamia sovellusasennuksia omaan työasemaan - tai pyytää kohdennuksia, mikäli lisenssi- tai asennusehdon toteutuminen pitää tarkistaa. Itsepalveluportaalin käyttö vaatii, että työasemasi on liitetty käyttäjätunnukseesi ja palvelun käyttö Aallon verkkoyhteyttä. Voit käyttää portaalia ensimmäisen kerran jälkeen kyseiselle työasemalle myös VPN-yhteydellä.  

Matlab-sovelluksen ongelmanratkaisut

Ohjeessa käsitellään Matlab-sovelluksen tunnettuja ongelmia ja niiden ratkaisuja. Ohjeet pätevät ainakin Windows-työasemissa, mutta niistä saattaa olla apua myös muilla alustoilla. Mikäli sovelluksen perustoiminnot eivät toimi kunnolla ja sovelluksen Command Window-ikkunaan tulee heti käytön alussa outoja virheviestejä Kannattaa ensimmäisenä kokeilla sovelluksen oletuspolkujen palautusta seuraavasti: 1. Kirjoita Command Window -ikkunaan komento: restoredefaultpath