Aalto IT Help

Poistettujen sähköpostiviestien palauttaminen

Käyttäjä pystyy itse palauttamaan postilaatikostaan pysyvästi poistamiaan objekteja (esim. viestit, kontaktit, yms.) Recover deleted items toiminnolla. Tämä ominaisuus on käytettävissä 60 vrk poiston jälkeen. Kun poistat viestin Delete-näppäimellä tai Outlookin Delete-painikkeella, menee viesti roskakoriin (Deleted Items). Täällä viesti säilyy niin kauan, kunnes poistat sen sieltä pysyvästi. Voit myös määrittää roskakorin asetukset siten, että se tyhjenee, kun Outlook suljetaan.

Profiilikuvan lisääminen (Outlook, Skype for Business ja Office-sovellukset)

Voit halutessasi lisätä oman kuvasi profiilikuvaksi. Kun lisäät kuvan, näkyy se kaikissa Office-ohjelmistoissa sekä kaikille Aallon käyttäjille sähköpostiviesteissä sekä Exchange-sähköpostin hakutoiminnoissa. Profiilikuvan lisääminen tapahtuu kaikille käyttöjärjestelmille webmailissa. Kuvan päivittyminen järjestelmiin saattaa kestää jonkin aikaa. Ethän lisää sellaisia kuvia, joista muut voivat pahoittaa mielensä. Kirjautuminen webmailiin https://mail.aalto.fi

Kalenterin jakaminen Aallon ulkopuolelle

Voit jakaa Aalto-sähköpostin kalenterin näkymän myös Aallon ulkopuolelle (Internet Calendar Publishing). Jaetusta kalenterista näkyy, milloin käyttäjä on vapaa/varattu (Availability only = free/busy).Kalenteritapahtuman otsikko tai sisältö eivät näy muille kuin käyttäjälle itselleen. Voit kuitenkin valita asetuksista näytettäväksi laajan kalenterinäkymän (Limited details / Full details). Kalenterin julkaisu Aallossa tapahtuu webmailin (https://mail.aalto.fi) kautta.  

Resurssipostilaatikon avaaminen webmailissa

Resurssipostilaatikoilla tarkoitetaan sähköpostilaatikkoa, joka ei ole henkilökohtainen sähköpostilaatikko, vaan jonkin yhteisön tai projektin yhteiseen käyttöön tarkoitettu sähköpostilaatikko. Resurssipostilaatikosta käytetään myös nimeä organisaatiopostilaatikko. Resurssipostilaatikon voi avata Aalto-yliopiston webmailissa kahdella tapaa. Lisäksi resurssipostilaatikon voi lisätä oman postilaatikon rinnalle. Kirjautuminen webmailiin https://mail.aalto.fi

Aalto-yliopiston webmail

Webmail on Aalto-yliopiston selaimessa toimiva sähköposti. Webmailin kautta voit monipuolisesti käyttää Aalto-yliopiston sähköpostia sekä kalenteria. Kirjautuminen webmailiin tapahtuu omalla Aalto-käyttäjätunnuksella sekä -salasanalla. Webmailiin kirjautuminen https://mail.aalto.fi Aalto-salasanan vaihtaminen webmailissa Salasanan voi vaihtaa vain kerran 24 tunnissa.

Exchange-postituslistat - viestien moderointi

Postituslista on sähköpostiviestien jakeluun erikoistunut työkalu, jonka avulla sähköpostiviestejä voi kerralla lähettää kaikkien listan jäsenten henkilökohtaiseen sähköpostilaatikkoon. Exchange-postituslistoilla vastaanottajina on ainoastaan @aalto.fi-osoitteita ja näiden postituslistojen osoite on aina [listannimi]@aalto.fi. Exchange-postituslistojen viestejä on mahdollista moderoida eli hyväksyä tai hylätä Outlookin tai webmailin  (https://mail.aalto.fi) kautta.