Aalto IT Help

Ohjelmistoasennukset Aalto Linux -työasemalle

Julkisilla koneilla it-luokissa jne. pyydä lisää ohjemistoja sähköpostitse, servicedesk@aalto.fi Henkilökohtaisella työasemalla tai kannettavalla, kun sinut on merkattu koneen pääkäyttäjäksi voit asentaa ohjelmistoja Aalton pakettivarastosta tavallisella tunnuksellasi. Kaikki Ubuntu-jakelun pakettivarastot on peilattu ja säädetty Aalto Linuxien ohjelmistolähteeksi, lisäksi sinne on lisätty monia suosittuja tieteellisiä ohjelmistoja.

Sanasto

Aalto-työaseman nimi Aalto-yliopiston verkkoympäristöön asennetulla tietokoneella on olemassa nimikoodi, jolla työasema tunnistetaan yliopiston verkossa. Ohje kuinka saat nimikoodin näkyviin työasemassa: https://it.aalto.fi/fi/ohjeet/aalto-koneen-nimen-ja-ip-osoitteen-selvittaminen

Itsepalveluportaali Windows-sovellusten tilaamiseen

Itsepalveluportaali on keskitetysti ylläpidetyissä Windows-työasemissa näkyvä palvelu, jonka avulla voit kohdentaa IT:n tarjoamia sovellusasennuksia omaan työasemaan - tai pyytää kohdennuksia, mikäli lisenssi- tai asennusehdon toteutuminen pitää tarkistaa. Itsepalveluportaalin käyttö vaatii, että työasemasi on liitetty käyttäjätunnukseesi ja palvelun käyttö Aallon verkkoyhteyttä. Voit käyttää portaalia ensimmäisen kerran jälkeen kyseiselle työasemalle myös VPN-yhteydellä.  

Levysalaus (Aalto-Linux)

Kaikissa Aalto Linux -kannettavissa on levysalaus, joka tukee koko levyn salausta. Käyttöönotto Levyn salauksen käyttöönottamiseksi koneelle täytyy tehdä täysin uusi asennus. Jos teet asennuksen jo käytössä olevalle koneelle, muista siirtää koneella olevat tiedostot turvaan, sillä koko levy pyyhitään asennuksen yhteydessä.