Aalto IT Help

Unigrafian palvelut

Unigrafia tarjoaa Otaniemen, Töölön ja Mikkelin kampusalueilla yksiköiden, laitosten ja opiskelijoiden käyttöön keskitetyssä hallinnassa olevia tulostus- ja painatuspalveluja. Tulostuspalveluihin kuuluu tulostamisen lisäksi monitoimilaitteiden ja verkkotulostinten hankinta, hävittäminen, hallinnointi ja neuvonta. Lisää tietoa Unigrafian palveluista Inside-sivulta.

Tulostaminen Aalto-Linux

Aalto-yliopiston Ubuntu-työasemiin ja -yleispalvelimiin (versio 14.04 ja uudempi) on lisätty secureprintps-tulostusjono, joka on useimmilla koneilla oletustulostimena. Kun haluat tulostaa, valitse tulostinvalikosta secureprintps. Vaihtoehtoisesti voit käyttää myös mobiilitulostamista (linkki).

Mobiilitulostus

Aalto-yliopiston henkilökunta ja opiskelijat, joilla on voimassa oleva Aalto-sähköpostitunnus, voivat tulostaa myös mobiilisti. Mobiilitulostaminen onnistuu lähettämällä tulostettava työ Aalto-yliopiston sähköpostiosoitteesta viestin liitetiedostona osoitteeseen: mobileprint@aalto.fi Yksityiskohtaiset ohjeet mobiilitulostamiseen 1. Kirjaudu laitteellasi Aalto-yliopiston sähköpostiin ja valitse New Email.

Tulostimen lisääminen (Windows)

Aalto IT-servicen ylläpitämissä luokkatietokoneissa tulostin löytyy valmiina, mutta laitoksilla tulostin täytyy asentaa itse työasemalle. Alla olevien ohjeiden avulla saat lisättyä tulostimen Windows 10 tai 7 -työasemaan. Windows 10 1. Avaa käynnistysvalikko ja etsi tai hae Printers & scanners (ks. kuva alla).

SecurePrint tulostaminen omalta Linux-koneelta

Joillakin uudemmilla Linux-distribuutioilla on ongelmia smb-tulostimien vaatimien käyttäjätunnusten tallentamisessa esim. käyttäjän keychainiin. Tällöin käyttäjältä kysytään tunnusta ja salasanaa jokaisen tulostustyön yhteydessä. Yksi keino käyttökokemuksen parantamiseksi on tallentaa käyttäjätunnus ja salasana CUPSin printers.conf -tiedostoon. Tulostaminen omalta Linux-tietokoneelta Aalto-yliopiston tulostuspalvelimelle onnistuu vain luotetuista verkoista (esim. langalliset verkot sekä Eduroam). 1. Hae tulostimen kuvailutiedosto koneellesi: