Aalto IT Help

Resurssipostilaatikon avaaminen Thunderbirdiin

Voit lisätä resurssipostilaatikon Mozilla Thunderbirdiin omana tilinään henkilökohtaisen postilaatikkosi rinnalle. Resurssipostilaatikko tarkoittaa postilaatikkoa, joka on mm. jonkin yhteisön tai projektin yhteiseen käyttöön tarkoitettu postilaatikko. Resurssipostilaatikosta käytetään myös nimeä organisaatiopostilaatikko. Resurssipostilaatikon avaaminen onnistuu mail.aalto.fi kautta eikä sitä tarvitse avata imap.aalto.fi -proxyn avulla.

Aalto-sähköpostiosoitteiston käyttöönotto Thunderbirdissä

Kun olet määritellyt Mozilla Thunderbirdin käyttämään IMAP:lla Aalto-sähköpostia, ei sinulla ole käytössäsi oletusarvoisesti Aallon sähköpostiosoitteistoa, etkä voi esim. hakea osoitekirjasta Aallon henkilöiden sähköpostiosoitteita. Vastaavasti kun kirjoitat osoitetta, ei Thunderbird osaa automaattisesti täydentää Aallon sähköpostiosoitteita. Voit korjata tämän määrittämällä Thunderbirdiin lisäämäsi Aallon postitili käyttämään Aalto-osoitteistoa alla olevien ohjeiden avulla.

Oletuskansioiden määrittäminen Thunderbirdissä

Mozilla Thunderbird käyttää oletusarvoisesti paikallisia kansioita tallentaessaan mm. lähetetyt viestit (Sent), poistetut viestit (Trash) tai roskapostit (Junk). Aallon postijärjestelmässä nämä palvelimella olevat oletuskansiot ovat eri nimisiä ja siksi onkin tärkeää, että Thunderbirdin käyttöönotossa määritellään erikseen Thunderbird käyttämään näitä palvelimella olevia kansioita.

Tilin lisääminen Thunderbirdiin: virheilmoitus

Jos Thunderbird-ohjelman sähköpostin lähetys ei toimi oletusasetuksilla, ja saat seuraavanlaisen virheilmoituksen: Sending of the message failed.The Kerberos/GSSAP ticket was not accepted by the Outgoing server (SMTP) mail.aalto.fiPlease check that you are logged in to the Kerberos/GSSAPI realm korjaat tilanteen vaihtamalla valikkopalkista autentikoinnin talletetuksi salasanaksi. 1. Valitse Edit  ja Properties. 2. Valitse ensin Outgoing Server SMTP ja sen jälkeen tilisi.

Tilin lisääminen Thunderbirdiin

Parhaan käyttökokemuksen Aalto-sähköpostista saat käyttäessäsi sähköpostia Microsoft Outlookilla. Kyseistä ohjelmaa ei kuitenkaan ole saatavissa kaikille käyttöjärjestelmille. Vaihtoehtoina on käyttää Outlookin selainversiota webmailia (https://mail.aalto.fi) tai Mozilla Thunderbirdiä. Aalto IT voi tarjota tukea Thunderbirdin käyttöön ns. Best effort -menettelyllä, mutta Thunderbirdin käyttöä ensisijaisena sähköpostiohjelmana ei suositella.

Aalto-sähköpostin IMAP-asetukset (Thunderbird)

Aalto IT voi tarjota tukea Thunderbirdin käyttöön ns. Best effort -menettelyllä, mutta Thunderbirdin käyttöä ensisijaisena sähköpostiohjelmana ei suositella. Parhaan käyttökokemuksen Aalto-sähköpostista saat käyttäessäsi sähköpostia Microsoft Outlookilla tai Outlookin selainversiota webmailia (https://mail.aalto.fi). Ainoastaan Mozilla Thunderbirdin versio 3.1.x ja sitä uudemmat versiot ovat Aalto IT:n tukemia IMAP-postiohjelmia käyttäessäsi Aalto-sähköpostia.