Aalto IT Help

Poistettujen sähköpostiviestien palauttaminen

Käyttäjä pystyy itse palauttamaan postilaatikostaan pysyvästi poistamiaan objekteja (esim. viestit, kontaktit, yms.) Recover deleted items toiminnolla. Tämä ominaisuus on käytettävissä 60 vrk poiston jälkeen. Kun poistat viestin Delete-näppäimellä tai Outlookin Delete-painikkeella, menee viesti roskakoriin (Deleted Items). Täällä viesti säilyy niin kauan, kunnes poistat sen sieltä pysyvästi. Voit myös määrittää roskakorin asetukset siten, että se tyhjenee, kun Outlook suljetaan.

Resurssipostilaatikon avaaminen Mac Outlookkiin

Voit lisätä resurssipostilaatikon Mac Outlookkiin omana tilinään henkilökohtaisen postilaatikkosi rinnalle. Resurssipostilaatikolla tarkoitetaan sähköpostilaatikkoa, joka ei ole henkilökohtainen sähköpostilaatikko vaan jonkin yhteisön tai projektin yhteiseen käyttöön tarkoitettu sähköpostilaatikko. Resurssipostilaatikosta käytetään myös nimeä organisaatiopostilaatikko. 1. Avaa Outlook. 2. Valitse Outlook-valikosta Preferences. 3. Avaa Accounts.

Profiilikuvan lisääminen (Outlook, Skype for Business ja Office-sovellukset)

Voit halutessasi lisätä oman kuvasi profiilikuvaksi. Kun lisäät kuvan, näkyy se kaikissa Office-ohjelmistoissa sekä kaikille Aallon käyttäjille sähköpostiviesteissä sekä Exchange-sähköpostin hakutoiminnoissa. Profiilikuvan lisääminen tapahtuu kaikille käyttöjärjestelmille webmailissa. Kuvan päivittyminen järjestelmiin saattaa kestää jonkin aikaa. Ethän lisää sellaisia kuvia, joista muut voivat pahoittaa mielensä. Kirjautuminen webmailiin https://mail.aalto.fi

Outlook-postilaatikko Macille

Microsoft Outlookkia on mahdollista käyttää myös Mac-tietokoneissa. Alla olevien ohjeiden avulla saat Outlook-postilaatikon käyttöön Macissa. 1. Avaa Microsoft Outlook. 2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi ja paina sitten Continue. 3. Valitse vaihtoehdoista Exchange (ks. alla oleva kuva).

Exchange-postituslistat - viestien moderointi

Postituslista on sähköpostiviestien jakeluun erikoistunut työkalu, jonka avulla sähköpostiviestejä voi kerralla lähettää kaikkien listan jäsenten henkilökohtaiseen sähköpostilaatikkoon. Exchange-postituslistoilla vastaanottajina on ainoastaan @aalto.fi-osoitteita ja näiden postituslistojen osoite on aina [listannimi]@aalto.fi. Exchange-postituslistojen viestejä on mahdollista moderoida eli hyväksyä tai hylätä Outlookin tai webmailin  (https://mail.aalto.fi) kautta.

Exchange-postituslistat - vastaanottajan lisääminen ja poistaminen (Outlook ja webmail)

Postituslista on sähköpostiviestien jakeluun erikoistunut työkalu, jonka avulla sähköpostiviestejä voi kerralla lähettää kaikkien listan jäsenten henkilökohtaiseen sähköpostilaatikkoon. Exchange-postituslistoilla vastaanottajina on ainoastaan @aalto.fi-osoitteita ja näiden listojen osoite on aina [listannimi]@aalto.fi. Exchange-postituslistojen vastaanottajia voi lisätä ja poistaa joko Outlookin tai webmailin  (https://mail.aalto.fi) kautta.