Aalto IT Help

Perussovellukset Windows-työasemissa

Seuraavat sovellukset asennetaan oletuksena kaikkiin keskitetysti ylläpidettyihin Windows-työasemiin. Microsoft Office, Project ja Visio Microsoft Office Professional Plus, Microsoft Project Pro ja Microsoft Visio. Versio 2016. Lisäksi asennetaan Microsoft Mathematics Add-In for Word ja kattava oikolukupaketti ja joitakin muita lisukkeita. Käyttäjille asennetaan myös Aalto-yliopiston Word-, Powerpoint- ja Visio-dokumenttipohjat. Microsoft OneDrive next gen Sync Client Microsoft Teams

Miten saan sovelluksia työasemille (Windows)

Asennuspyyntö omalle keskitetysti ylläpidetylle Aalto-työasemalle Katso itsepalveluportaalista onko sovellus saatavilla. Jos on, tee kohdennus sitä kautta. Jos sovellusta ei ole saatavilla itsepalveluportaalissa, mutta se tulisi saada useiden käyttäjien saataville ja lisäksi sovellus on ilmainen tai siihen on hankittuna usean käyttäjän lisenssi, tee paketointipyyntö lomakkeen avulla.

Ohjelmistoasennukset Aalto Linux -työasemalle

Julkisilla koneilla it-luokissa jne. pyydä lisää ohjemistoja sähköpostitse, servicedesk@aalto.fi Henkilökohtaisella työasemalla tai kannettavalla, kun sinut on merkattu koneen pääkäyttäjäksi voit asentaa ohjelmistoja Aalton pakettivarastosta tavallisella tunnuksellasi. Kaikki Ubuntu-jakelun pakettivarastot on peilattu ja säädetty Aalto Linuxien ohjelmistolähteeksi, lisäksi sinne on lisätty monia suosittuja tieteellisiä ohjelmistoja.

Sovelluspaketointi

Sovellusjakelu keskitetysti ylläpidettyihin Windows-, Linux- ja MacOS-työasemiin pyritään tekemään pääsääntöisesti automaatiolla. Jotta sovelluksia voidaan näin jaella, ne pitää ensin valmistella IT:n toimesta paketeiksi. Mikäli haluat keskitettyyn jakeluun uuden sovelluksen tai uuden version jo saatavilla olevasta sovelluksesta, ja siihen on hankittuna usean työaseman käyttöön riittävä lisenssi tai sovellus on ilmainen:

Itsepalveluportaali Windows-sovellusten tilaamiseen

Itsepalveluportaali on keskitetysti ylläpidetyissä Windows-työasemissa näkyvä palvelu, jonka avulla voit kohdentaa IT:n tarjoamia sovellusasennuksia omaan työasemaan - tai pyytää kohdennuksia, mikäli lisenssi- tai asennusehdon toteutuminen pitää tarkistaa. Itsepalveluportaalin käyttö vaatii, että työasemasi on liitetty käyttäjätunnukseesi ja palvelun käyttö Aallon verkkoyhteyttä. Voit käyttää portaalia ensimmäisen kerran jälkeen kyseiselle työasemalle myös VPN-yhteydellä.