Aalto IT Help

OneDrive: Pikaopas

OneDrive antaa sinun tallentaa tiedostot yhteen paikkaan, jakaa niitä muiden käyttäjien kanssa, ja käyttää niitä millä tahansa Internetiin yhdistetyllä laitteella. Aalto-yliopiston työntekijät ja opiskelijat saavat ilmaiseksi käyttöönsä 5 TB OneDrive tallennustilaa.  Mistä saat OneDriven Aalto Windows ja Aalto Mac OneDrive on asennettu kaikkiin  Aalto Windows - ja Aalto Mac -tietokoneisiin. Sinun tarvitsee vain etsiä OneDrive. Muut laitteet Lataa ja asenna se täältä:

Etäyhteyden (VPN) muodostaminen Aallon verkkoon

Etäyhteys eli VPN-yhteys mahdollistaa Aalto-yliopiston palveluiden käytön yliopiston verkon ulkopuolelta. Aalto-yliopistossa käytettävissä oleva client jaetaan automaattisesti kaikkiin Aalto-asennettuihin kannettaviin. Etäyhteys on mahdollista asentaa myös opiskelijoiden ja henkilökunnan omille laitteille, jolloin VPN tarvitsee toimiakseen erillisen client-ohjelmiston asentamisen sekä yhteysosoitteen määrittämisen laitteen asetuksista.

Eduroamin asennusohjeet

Eduroam on kansainvälinen, akateeminen verkkovierailujärjestelmä, joka on tarkoitettu ensisijaisesti Aalto-yliopistossa vieraileville. Verkon käyttäjä pääsee rajoitetusti yliopiston sisäisiin palveluihin, esim. tarkastelemaan kirjaston elektronisia aineistoja. Alla olevien ohjeiden avulla saat asennettua eduroamin Aalto-yliopiston laitteille.

Mobiilitulostus

Aalto-yliopiston henkilökunta ja opiskelijat, joilla on voimassa oleva Aalto-sähköpostitunnus, voivat tulostaa myös mobiilisti. Mobiilitulostaminen onnistuu lähettämällä tulostettava työ Aalto-yliopiston sähköpostiosoitteesta viestin liitetiedostona osoitteeseen: mobileprint@aalto.fi Yksityiskohtaiset ohjeet mobiilitulostamiseen 1. Kirjaudu laitteellasi Aalto-yliopiston sähköpostiin ja valitse New Email.

Aalto-sähköposti puhelimeen (iPhone ja Android)

Ohjeet sähköpostitilin määrittämisen on lueteltu käyttöjärjestelmän mukaan (iPhone ja Android). Valikkojen nimet saattavat vaihdella laitteen mallista ja versiosta riippuen. Outlook app ei toimi Aalto sähköpostin kanssa. Toimivia on esim. wmvare boxer. Valitse siinä vaihtoehdoista exchange. Sitten tarvitsee laittaa vain aalto-sähköpostiosoitteesi. Huomioithan, että laitteen tulee olla yhteydessä verkkoon, jotta asennus onnistuu.