Aalto IT Help

Sovelluspaketointi

Sovellusjakelu keskitetysti ylläpidettyihin Windows-, Linux- ja MacOS-työasemiin pyritään tekemään pääsääntöisesti automaatiolla. Jotta sovelluksia voidaan näin jaella, ne pitää ensin valmistella IT:n toimesta paketeiksi. Mikäli haluat keskitettyyn jakeluun uuden sovelluksen tai uuden version jo saatavilla olevasta sovelluksesta, ja siihen on hankittuna usean työaseman käyttöön riittävä lisenssi tai sovellus on ilmainen:

OneDrive: Pikaopas

OneDrive antaa sinun tallentaa tiedostot yhteen paikkaan, jakaa niitä muiden käyttäjien kanssa, ja käyttää niitä millä tahansa Internetiin yhdistetyllä laitteella. Aalto-yliopiston työntekijät ja opiskelijat saavat ilmaiseksi käyttöönsä 5 TB OneDrive tallennustilaa.  Mistä saat OneDriven Aalto Windows ja Aalto Mac OneDrive on asennettu kaikkiin  Aalto Windows - ja Aalto Mac -tietokoneisiin. Sinun tarvitsee vain etsiä OneDrive. Muut laitteet Lataa ja asenna se täältä:

Resurssipostilaatikon avaaminen Mac Mailiin

Voit lisätä resurssipostilaatikon Mac Mailiin omana tilinään henkilökohtaisen postilaatikkosi rinnalle. Jos henkilökohtainen laatikkosi on lisätty Exchange-tilinä niin resurssipostilaatikko pitää lisätä IMAP-tilinä, sillä Mac Mail ei tue useampaa Exchange-tiliä. Kun resurssipostilaatikko lisätään IMAP-tilinä Mac Mailiin on prosessi aivan sama kuin henkilökohtaisen laatikonkin lisäämisessä, mutta käyttäjätunnus syötetään muodossa: aalto\omakäyttäjätunnuksesi\resurssilaatikko

Resurssipostilaatikon avaaminen Mac Outlookkiin

Voit lisätä resurssipostilaatikon Mac Outlookkiin omana tilinään henkilökohtaisen postilaatikkosi rinnalle. Resurssipostilaatikolla tarkoitetaan sähköpostilaatikkoa, joka ei ole henkilökohtainen sähköpostilaatikko vaan jonkin yhteisön tai projektin yhteiseen käyttöön tarkoitettu sähköpostilaatikko. Resurssipostilaatikosta käytetään myös nimeä organisaatiopostilaatikko. 1. Avaa Outlook. 2. Valitse Outlook-valikosta Preferences. 3. Avaa Accounts.

Mac-luokkakoneiden verkkokotihakemisto ja uudelleenohjaukset

Mac-luokkakoneissa ja yleiskäyttökoneissa (kirjautumisruudussa lukee Public), kuten esimerkiksi Maarintalon D-luokassa, käyttäjien kotihakemistot sijaitsevat suoraan home.org.aalto.fi -verkkolevyllä. Koska osa Mac-ohjelmista ei tue tällaista ratkaisua, on osia kotihakemistopuusta ohjattu symbolisilla linkeillä koneiden paikallisille levyille. Tällä hetkellä (tietoa viimeksi päivitetty 08.02.2018) ohjataan seuraavat kotihakemiston haarat lokaalilevylle /l/redirections/käyttäjätunnus/ alle: "Google Drive"

Matlabin offlinekäyttö Aalto-Macissa

Managed Software Centerin kautta Aalto Macille asennetun Matlabin käyttö edellyttää verkkoyhteyttä Aallon lisenssipalvelimille (esim. VPN). Matlab on mahdollista jälkikäteen vaihtaa käyttämään ns. kotikäyttölisenssiä. Vaihtoehtoisen lisenssin aktivointi edellyttää tunnusten luomista Mathworksille. Matlabia ei tarvitse asentaa käsin uudestaan, mutta lisenssitiedot löytyvät download.aalto.fi -palvelusta: https://download.aalto.fi/staff/Matlab/Matlab_TAH_for_Faculty_home.pdf